Frustraties bij Bertens na roemloos afscheid

Frustraties bij Bertens na roemloos afscheid

LONDEN (ANP) Kiki Bertens nam roemloos afscheid van Wimbledon. De tennisster verloor bij haar laatste optreden op het Londense grand slam al in de eerste ronde. De Oekraïense Marta Kostjoek was met 6-3 6-4 te sterk. Ze was na de nederlaag zwaar gefrustreerd en diep teleurgesteld. "Het lukt me gewoon niet meer. Ik wil knokken voor elke bal, maar mijn lichaam houdt me gewoon tegen. Ik kan dat maar moeilijk accepteren", sprak ze na haar partij.

De 29-jarige Wateringse gaf half juni te kennen dat ze nog dit jaar haar tennisloopbaan beëindigt. Het lichaam werkt tegen en ze is de moraal kwijt. Ze hoopte op Wimbledon haar tot nog toe kleurloze seizoen op te fleuren met een paar goede partijen, maar ook dat zat er niet in. "Ik weet ergens dat ik het nog in me heb, maar het komt niet naar buiten. De wil is er wel, maar ik kan het niet meer. Ik kan niet meer ver in toernooien komen. Mijn niveau is zo op en af. Bij vlagen zitten er een paar goede punten tussen, maar de slechte punten hebben de overhand. Het is heel frustrerend." 

Bertens wilde nog niet al te veel op de zaken vooruit lopen, maar de kans dat ze na de Olympische Spelen nog de US Open speelt, lijkt niet zo groot. "Ik zit nu nog heel erg in de teleurstelling, dus ik kan er beter nog even over nadenken, maar mezelf zo blijven pushen heeft denk ik geen zin. Het wordt steeds lastiger om weer die baan op te stappen als het op deze manier gaat."