Afbeelding
Politie

Politie pakt verdachten woningoverval op A1 bij Terschuur

Politie pakt verdachten woningoverval op A1 bij Terschuur

TERSCHUUR De politie heeft dinsdagmiddag op parkeerplaats Palmpol langs de snelweg A1 bij Terschuur twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval in een woning dinsdagmorgen in het Brabantse Oudenbosch. De politie sloot tijdelijk een rijstrook van de A1 af tussen Hoevelaken en de afslag Barneveld vanwege de arrestatie van het duo. Tijdens de overval op een jong Pools stel in de woning was volgens dagblad BN DeStem geschoten. Daarbij raakte een man gewond aan een voet. De daders sloegen daarna op de vlucht in een Volkswagen Golf met Pools kenteken. De auto werd ‘s middags door de politie gesignaleerd, waarna de aanhoudingen volgden. 

De politie-actie leidde tot een lange file op de A1.


Alle artikelen voor de helft bij Terre des Hommes 

BARNEVELD Terre des Hommes ruimt op. Alle artikelen in de winkel zijn verkrijgbaar voor de halve prijs. De winkel is te vinden in het gebouw van de Ark aan de Catharijnesteeg in Barneveld. De opbrengst is bestemd voor het goede doel. Terre des Hommes zet zich in voor kinderen wereldwijd.

 

Inzameling levensmiddelen Voedselbank

BARNEVELD Iedere eerste zaterdag van de maand zamelen de Barneveldse kerken levensmiddelen in ten behoeve van de Voedselbank. De eerstvolgende inzameling is op zaterdag 3 juli en vindt plaats op twee locaties: Bij de Goede Herderkerk (Jan Seppenplein 70) van 9.00 tot 12.00 uur; bij de Immanuëlkerk (Achterdorpstraat 5) van 10.00 tot 12.00 uur. Aan de volgende artikelen bestaat deze maand met name behoefte: toiletpapier (pakken van 4 rollen); pakjes drinken; aardappelen (zakken van 2,5 of 3 kilo) en afwasmiddel. ,,Al lijkt de coronacrisis langzaam te verdwijnen, de armoede gaat niet weg'', aldus een woordvoerder. ,,Nog steeds moeten veel van onze plaatsgenoten een beroep doen op de Voedselbank. Ondersteun daarom deze gezinnen. Laten we als Barnevelders ruimhartig geven.''


Verkoop Kerkpleinmarkt

BARNEVELD Elke eerste en derde zaterdag van de maand is er een verkoopmorgen in de opslagloods aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan 54 (ingang tegenover de Karwei). Bezoekers zijn zaterdag 3 juli welkom van 9.00-12.00 uur.  ,,Er zijn talloze tweedehands spullen te koop, zoals tuinstoelen, wandklokken, bloempotten, pannen, boeken en speelgoed', laat de organisatie van de Kerkpleinmarkt Barneveld weten.


Verloren & Gevonden

Verloren: Gouden halsketting, met schorpioen en kegeltje, zaterdag verloren in de omgeving van het Rosarium, Amersfoortsestraat, telefoon 0342-416194.