In de rubriek Dominee-effect schrijft een predikant iedere week over iets wat hem of haar bezighoudt of opvalt. Deze week ds. Arend-Wim Estié, predikant van de Gereformeerde Kerk Voorthuizen.
In de rubriek Dominee-effect schrijft een predikant iedere week over iets wat hem of haar bezighoudt of opvalt. Deze week ds. Arend-Wim Estié, predikant van de Gereformeerde Kerk Voorthuizen. Familie Estié
COLUMN

Dominee-effect: Het juiste oordeel

hartenziel

Een paar jaar geleden werd ik voetbalscheidsrechter. Daar moest ik leren dat je in een ‘split-second’ situaties moet beoordelen en de juiste maatregelen moet nemen. Door jouw foute beoordeling kan een team winnen of verliezen. In het jeugdvoetbal is dat misschien geen ramp, maar op het ‘miljoenenbal’ de Champions League kan dat een groot (financieel) verschil maken.

Vorig jaar maart moest onze regering een lockdown afkondigen vanwege de dreigende corona-pandemie. Toen zag ik hoe moeilijk het is om deze situatie juist te beoordelen en daar de juiste besluiten over te nemen. Als scheidsrechter leerde ik snel en duidelijk besluiten te nemen en dat helder te communiceren. Dat probeerde de regering ook te doen. Er was geen tijd te verliezen. H..