Uitzwaaitraining' Oranje in plaats van wedstrijd

30 juni 2021 om 10:47

ZWOLLE (ANP) De voetbalsters hebben geen nieuwe tegenstander kunnen vinden voor hun 'uitzwaaiwedstrijd' voor vertrek naar de Olympische Spelen. De KNVB heeft om die reden een 'uitzwaaitraining' bedacht voor de speelsters van Oranje. Duizend fans zijn zaterdag 3 juli welkom bij de laatste training op Nederlandse bodem op de campus van de bond in Zeist.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zou aanvankelijk zaterdagmiddag in het stadion van PEC Zwolle voetballen tegen Zuid-Afrika, maar vanwege vijf coronagevallen binnen de selectie heeft dat land afgezegd. De hele selectie van Zuid-Afrika is in isolatie gegaan.

Omdat de geplande datum niet op de officiële FIFA-speeldagenkalender staat en het in de meeste landen zomerstop is, bleek het voor de KNVB niet mogelijk op korte termijn nog een andere, passende opponent te vinden. Voor de ontmoeting met Zuid-Afrika waren al zo’n achtduizend tickets verkocht. De KNVB geeft de mensen die een kaartje hadden bemachtigd hun geld terug. Voor bezoek aan de open training in Zeist is een negatieve coronatest of een vaccinatiebewijs nodig.

"Het is superjammer dat we zaterdag geen interland spelen", zegt bondscoach Sarina Wiegman. "We hebben er na de afzegging van Zuid-Afrika alles aan gedaan om een geschikt alternatief te vinden, maar helaas. Het is in sportief opzicht een aderlating, omdat Zuid-Afrika natuurlijk een perfecte sparringpartner was."