De renovatie van het in 1968 gebouwde hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam was nodig, omdat het gebouw sterk was verouderd.
De renovatie van het in 1968 gebouwde hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam was nodig, omdat het gebouw sterk was verouderd. ANP / Evert Elzinga

Kluis gaat open voor publiek

29 juni 2021 om 08:14

'Schatkamer voor exposities' in gebouw van DNB

AMSTERDAM (ANP) Jarenlang was hij hermetisch afgesloten, maar de kluis in het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam wordt momenteel doorgebroken. De ruimte is, als de renovatie van het gebouw eind 2023 achter de rug is, voor iedereen toegankelijk. Het eerste gat is inmiddels gemaakt in de extra beveiligde dikke betonnen muren. "Een enorme klus", zegt projectmanager Evert Jan Bronda.

De kluis, die drie verdiepingen telt, was tot eind vorig jaar verboden terrein. Op deze plek lag de voorraad goud en bankbiljetten van DNB opgeslagen. In oktober verhuisden de 4,5 miljard euro aan bankbiljetten, 14.000 goudstaven en duizend dozen met gouden munten, samen een derde van de goudvoorraad van DNB, naar de voormalige gelddrukkerij Joh. Enschede in Haarlem. Die biedt tijdelijk onderdak totdat de voorraad naar een nieuw te bouwen locatie gaat in Zeist.

Aangezien het goud en geld niet meer terugkeren bij DNB, wordt het gebouw toegankelijk voor publiek. En daarmee ook de kluis, die straks in zijn volle omvang is te zien. "Het meest geheime deel van het pand wordt nu openbaar", vertelt Maaike van Leuken, programmadirecteur huisvesting. Zo gaat een deel van de muren eruit, evenals de vloeren naar de benedenverdiepingen. Bezoekers komen straks door een nieuwe entree aan de kant van het Frederiksplein direct via een loopbrug in de kluis, die goudkleurig wordt. De ruimte maakt deel uit van het publieke gebied en doet onder meer dienst als 'schatkamer' voor exposities.

Maar voordat het zo ver is, is er nog wat werk te doen. De wanden zijn niet alleen bijna 80 centimeter dik, ze bevatten ook nog eens heel veel staal. Enorme zaagconstructies maken gleuven in de muren, waarna speciale slooprobots ze stukje voor stukje afbreken. Het karwei neemt enkele maanden in beslag, mede vanwege spreiding van de werkzaamheden door de flinke geluidsoverlast die het met zich meebrengt. Volgens projectmanager Bronda was het vooraf een verrassing wat er bij de sloop zou worden aangetroffen. Uit veiligheidsoverwegingen was niet alles bekend wat er was verwerkt in de bouwmaterialen.