Tennis

29 juni 2021 om 09:00

Halep slaat ook de Spelen over

BOEKAREST (ANP) De Roemeense tennisster Simona Halep moet na Roland Garros en Wimbledon ook de Olympische Spelen overslaan. 

De nummer 3 van de wereld kampt al wekenlang met een kuitblessure. Via Twitter liet ze weten daarom niet mee te doen aan het mondiale sportevenement.

Halep is na Serena Williams, Rafael Nadal en Dominic Thiem al de vierde toptennisser die zich afmeldt voor de Spelen. Het was de bedoeling dat de Roemeense de vlag van haar land zou dragen bij de openingsceremonie.

"Ik ben ongelooflijk trots om Roemeniƫ te vertegenwoordigen, maar helaas vergt het herstel van mijn kuitblessure meer tijd", aldus de 29-jarige Halep, die zich om die reden ook al moest afmelden voor de grandslamtoernooien in Parijs en Londen. "Het is moeilijk te verteren, maar ik ben vastbesloten om sterker terug te komen."

Halep deed mee aan de Spelen van Londen 2012, maar verloor daar al in de eerste ronde. Ze sloeg Rio 2016 over, uit angst voor het zikavirus. De Roemeense won Roland Garros in 2018 en zegevierde een jaar later op Wimbledon.