Robèr Willemse onthult The Golden Boy. Links Robbert Jan de Veen.
Robèr Willemse onthult The Golden Boy. Links Robbert Jan de Veen. foto van 't Land

De hamburger heeft een bovenlaag van bladgoud

29 juni 2021 om 06:56

p 1

,,We zijn op zoek gegaan naar een persoon die het verdient om in het zonnetje gezet te worden”, zegt Robbert Jan de Veen van De Daltons. ,,Robèr Willemse heeft zich tijdens de coronacrisis op een bijzondere wijze hard gemaakt voor de Nederlandse horeca en onze belangen direct en indirect vertegenwoordigd. Natuurlijk is het coronadossier nog niet afgesloten, maar we vonden het wel belangrijk om Robèr te bedanken voor zijn buitengewone inzet.”


KAVIAAR The Golden Boy is een hamburger van 5000 euro gemaakt met 100 procent Wagyu A5 vlees, die de ondernemer vervolgens ‘pimpt’ met onder meer Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan whisky. Ook het hamburgerbroodje maakt De Veen zelf, met Dom Pérignon champagnedeeg. 


Als laatste wordt de burger belegd met bladgoud en kort gerookt met whisky geïmpregneerde rook. 


VOEDSELBANK De opbrengst van de burger gaat naar de Voedselbank, die een cheque van 5000 euro in ontvangst mocht nemen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zei Robbert Jan de Veen eerder. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.”  


UITDAGEN De coronacrisis en het eigen jubileum brachten Robbert Jan de Veen op het idee van de wereldrecordpoging. ,,Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en aan wedstrijden mee te doen, maar die werden vanwege corona niet georganiseerd. Uit nieuwsgierigheid zocht ik online naar de duurste hamburger ter wereld. Ik kwam uit bij Guinness World Records en zag dat iemand in Amerika een hamburger van omgerekend 4100 euro heeft gemaakt. Dat is een enorme burger van 30 kilo, dus niet voor één persoon. Dat kan ik beter, dacht ik. Bovendien valt het mooi samen met ons 30-jarig bestaan."