29 juni 2021 om 10:08

Voetbal

Mount en Chilwell keren op tijd terug in Engelse EK-selectie

LONDEN (ANP) Middenvelder Mason Mount en verdediger Ben Chilwell mogen zich na een verplichte quarantaineperiode van tien dagen vanaf vandaag weer in de Engelse EK-selectie begeven. 

Het duo is net op tijd weer beschikbaar voor de kraker dinsdagavond op Wembley tegen Duitsland in de achtste finales. De vraag is echter of bondscoach Gareth Southgate het aandurft om direct alweer een beroep te doen op het teruggekeerde tweetal.

"Dat is een ingewikkelde beslissing", gaf Southgate te kennen. "Ze hebben in de afgelopen periode individueel gereisd en getraind, apart van de groep. Dat is natuurlijk lastig. Ze hebben niet alleen in fysiek opzicht het nodige gemist, maar ook de tactische trainingen konden ze niet bijwonen. De teambesprekingen hebben ze gevolgd in andere kamers via een digitale verbinding. Door al die gescheiden contacten was het vooral voor hen een heel moeilijke tijd. Ik zal alles in overweging moeten nemen."

Mount en Chilwell, beiden van Chelsea, moesten in afzondering nadat ze hun Schotse clubgenoot Billy Gilmour na de onderlinge EK-wedstrijd (0-0) op 18 juni hadden omhelsd. Gilmour testte daarna positief op het coronavirus.

Fernandinho gaat negende jaar in bij Manchester City

MANCHESTER (ANP) De Braziliaanse voetballer Fernandinho heeft zijn aflopende contract bij Manchester City met een jaar verlengd. 

De 36-jarige aanvoerder gaat zijn negende seizoen in bij de Engelse kampioen. Fernandinho speelde sinds zijn komst in 2013 van de Oekraïense club Sjachtar Donetsk al 350 wedstrijden voor de lichtblauwe formatie uit Manchester.

De controlerende middenvelder won met City twaalf prijzen, waaronder vier landstitels en zes keer de League Cup. Hij bereikte afgelopen seizoen met zijn ploeg ook eindelijk de finale van de Champions League, maar daarin was Chelsea met 1-0 te sterk.