Eurocommissaris twijfelt aan Wembley

29 juni 2021 om 09:55

BRUSSEL (ANP/BELGA) De UEFA moet zich afvragen of het nog wel een goed idee is om de halve finales en de finale van het Europees kampioenschap te organiseren in een goedgevuld Wembley-stadion in Londen. 


Volgens vicevoorzitter Margaritis Schinas van de Europese Commissie dient de UEFA een goede afweging te maken nu Engeland de bewegingsvrijheid van zijn inwoners weer inperkt wegens de coronapandemie.

"Het is geen beslissing die de Commissie zal nemen. Dat komt toe aan UEFA. Maar ik wil mijn twijfels uiten over de mogelijkheid om de halve finale en de finale van het EK te organiseren op Wembley, in een vol stadion, terwijl Groot-Brittanniƫ de verplaatsingen van zijn burgers naar de EU inperkt", zei Schinas, de Griekse ondervoorzitter van de Europese Commissie, in het Europees Parlement in Brussel.

Schinas is onder meer belast met de problemen van migratie en de bescherming van de Europese levenswijze. Hij is supervisor en coƶrdinator van de activiteiten van verschillende commissarissen, onder wie die voor sport.


Op 22 juni kondigde de Britse regering aan dat ze 60.000 toeschouwers zou toelaten in het Wembley-stadion voor de halve finales en finale van het EK. Er waren aanvankelijk 40.000 toeschouwers gepland. Het stadion telt in totaal 90.000 plaatsen. Maar er is discussie over de organisatie van de drie wedstrijden in Londen.