Verstappen de snelste in tweede vrije training

18 juni 2021 om 20:06

LE CASTELLET (ANP) Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Frankrijk de beste tijd neergezet. De Formule 1-coureur uit Limburg klokte 1.32,872 op Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk en liet de twee Mercedessen achter zich. Hij was met 0,008 seconde een fractie sneller dan Valtteri Bottas.


"Niet slecht hè?", zei Verstappen via de boordradio tegen zijn team na zijn snelste rondje. De Nederlander was 0,253 seconde sneller dan wereldkampioen Lewis Hamilton, die de derde tijd neerzette. In de eerste training moest Verstappen de twee Mercedessen nog voor zich dulden.

Sergio Pérez, de Mexicaanse teamgenoot van Verstappen, eindigde in de tweede training als twaalfde op 1,049. Beide Red Bull-coureurs hebben in Frankrijk de beschikking over een nieuwe Honda-motor.

In beide sessies reed Verstappen iets te veel over de kerbstones langs de baan. De Nederlander ging in beide gevallen meteen terug naar de pitsstraat, om zijn Red Bull-bolide te laten onderzoeken. Bij het voorval tijdens de tweede vrije training leek Verstappen een deel van zijn voorvleugel te hebben verloren.

Fernando Alonso en Esteban Ocon van de Franse renstal Alpine zetten in de tweede training op het circuit nabij Le Castellet respectievelijk de vierde en zesde tijd neer. De coureurs van Ferrari eindigden allebei in de top 10 met de vijfde plek voor Charles Leclerc en de achtste voor Carlos Sainz.

Zaterdag is de kwalificatie voor de race van zondag, die om 15.00 uur begint.