Afbeelding
Wouter van Dijk

Geen extra maatregelen op drukke Lunterseweg

BARNEVELD Toenemende verkeersdrukte op onder meer de doorgaande Lunterseweg in Barneveld is weliswaar een topprioriteit van de gemeente Barneveld, maar toch zijn er momenteel geen concrete plannen voor verkeersremmende maatregelen. De echte oplossing ligt volgens wethouder Hans van Daalen in de toekomst: de aanleg van de oostelijke rondweg om Barneveld en de verbetering van snelwegknooppunt A1/A30.


Wouter van Dijk

Dat stelde de wethouder donderdagavond tijdens de raadsvergadering over de Kadernota. Hij reageerde daarmee op een voorstel van de fractie van oppositiepartij Lokaal Belang, om te onderzoeken wat er aan maatregelen getroffen kan worden om sluipverkeer op deze weg tegen te gaan. Volgens deze fractie is sluipverkeer via de Scherpenzeelseweg, Lunterseweg, Van Zuijlen van Nieveltlaan en Stationsweg de laatste tijd toegenomen. Doorgaand verkeer ontwijkt met deze route volgens LB files op de snelwegen.

Van Daalen bevestigde dat verkeersdrukte op de Lunterseweg, evenals op andere doorgaande wegen, een bekend probleem is. ,,Er zijn dan ook al heel veel onderzoeken gedaan en dit heeft echt een prioriteit. Het probleem is echter dat we nu niet zomaar maatregelen kunnen treffen om sluipverkeer tegen te gaan, want tegelijkertijd rijdt hier ook bestemmingsverkeer en willen we juist dat de doorstroming van het verkeer goed blijft. Dat is dus een dilemma’’, aldus de wethouder.


ECHTE OPLOSSING De echte oplossing zit ‘m volgens hem dus op een later moment, wanneer de oostelijke rondweg - tussen de Scherpenzeelseweg en de Wesselseweg/Hanzeweg-Zuid - er ligt en knooppunt A1/A30 verbeterd is. ,,Ik zie daarom ook niet de meerwaarde in om nu nieuwe onderzoeken uit te voeren over sluipverkeer. Ik lees het voorstel wél als een stevige aanmoediging om door te gaan met de genoemde infrastructurele plannen.’’ Het voorstel van LB werd door andere fracties niet ondersteund.


Op de Lunterseweg, ter hoogte van de fietsoversteek bij de Wilhelminastraat (zie foto) geldt een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Die regel geldt ook voor meer plekken op doorgaande wegen, zoals op delen van de Burgemeester Kuntzelaan en de Amersfoortsestraat. Judith van den Wildenberg (Burger Initiatief) wees erop dat enkel een verkeersbord met ‘30' neerzetten, vaak niet voldoende is voor goed verkeersgedrag. Volgens haar is er meer nodig, op het vlak van voorlichting en handhaving. De wethouder beaamde dat. ,,Al is extra aanpak plaatsgebonden en moeten we dus per locatie goed kijken wat we nog meer kunnen doen om het gedrag te verbeteren.'' Van den Wildenberg trok een voorstel over meer actie op wegen in, na een toezegging van de wethouder om hierover binnenkort met de afdeling verkeer over in gesprek te gaan.