Marktberichten

Marktberichten


[Eiernotering Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders

[Prijzen per 100 stuks voor resp. scharreleieren wit en bruin:


48 gram: 4,75, 4,75

54 gram: 5,47, 5,76

57 gram: 5,79, 6,27

59 gram: 5,96, 6,54

61 gram: 6,12, 6,77

64 gram: 6,33, 7,10

67 gram: 6,52, 7,39


Noteringen exclusief BTW.


Amsterdam

Kwart van horecamedewerkers is uitgestroomd

(MEDIAWATCH) De branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland schat dat bijna een kwart van de 450.000 horecamedewerkers in coronatijd is uitgestroomd. Een groot deel keerde niet terug, schrijft het AD.

Personeelskrapte zorgt voor grote problemen in de horeca. Sommige ondernemers vragen familieleden of vrienden om bij te springen, anderen houden het restaurant enkele dagen in de week noodgedwongen dicht.

Volgens KHN zijn veel mensen uitgestroomd naar sectoren waar het afgelopen jaar volop vraag was, zoals in de zorg. Bestuurder Edwin Vlek van FNV Horeca denkt dat er een wereld te winnen is op het gebied van betere arbeidsvoorwaarden in de horeca.

Alleen al voor de komende maanden zoekt uitzender Randstad 5000 mensen voor de horeca. Het gaat niet alleen om personeel in restaurants, hotels of strandtenten. Ook voor de catering op vakantieparken als Roompot en Center Parcs, in de restaurants van Van Gogh en het Rijksmuseum, in diverse bedrijfsrestaurants, op Schiphol en voor de Ziggo Dome zijn medewerkers hard nodig.


New Delhi

Indiase miljardair verliest 13,2 miljard in een week

(ANP/BLOOMBERG) De Indiase miljardair Gautam Adani kan de ambitie om de rijkste persoon ter wereld te worden voorlopig even in de koelkast zetten. De tycoon beleefde zakelijk gezien een beroerde week en zag zijn vermogen met 13,2 miljard dollar (11,1 miljard euro) verdampen.

Het verlies is veroorzaakt door een artikel dat vragen opriep over sommige offshore-investeerders. Dat veroorzaakte een stormloop op de zes beursgenoteerde aandelen van het conglomeraat van de 58-jarige magnaat.

De koersdaling begon maandag nadat de Economic Times meldde dat India's nationale aandelenbewaarinstelling de rekeningen van drie op Mauritius gevestigde fondsen had bevroren wegens onvoldoende informatie over de eigenaars. Het grootste deel van de holdings, ongeveer 6 miljard dollar, zijn aandelen van Adani's bedrijven. Hoewel de Adani-groep het rapport ,,flagrant onjuist" noemde en zei dat het ,,was gedaan om de beleggersgemeenschap opzettelijk te misleiden", haastten beleggers die zich zorgen maakten over de transparantie zich naar de uitgang. Adani houdt nog altijd een vermogen van ruim 65 miljard dollar over.