De vermiste Gohya, een Australian Shepherd.
De vermiste Gohya, een Australian Shepherd. By Martine Fotografie

Vermiste hond Gohya dood teruggevonden

Vermiste hond Gohya dood teruggevonden

BARNEVELD/LUNTEREN De vermiste Australian Sheppard Gohya van Melanie Meijer uit Barneveld is donderdagmiddag gevonden vlakbij de manege aan de Immenweg in Lunteren, waar het dier verdween. De hond bleek niet meer te leven. Aan het letsel te zien, is een aanrijding Gohya fataal geworden.


Gohya, een teefje, verdween woensdag 12 mei rond 11.30 uur vanaf de manege aan de Immenweg in het buitengebied tussen Lunteren en Wekerom. De Honden Zoekgroep Gelderse Vallei kwam het dier donderdagmiddag na een waarneming van een passant op het spoor.

Al vanaf dag één van de vermissing werd met man en macht naar het teefje gezocht. ,,We waren met zo’n twintig tot dertig mensen actief”, vertelt Ursula Zijlmans van de hondenzoekgroep. ,,We hebben drones en warmtebeeldcamera’s ingezet, maar ook speurhonden en mensen te paard. Bij iedere vermoedelijke melding hebben we een camera opgehangen. Ook hebben vrijwilligers met behulp van internet gezocht. Helaas hebben we haar niet levend aangetroffen. We wensen Melanie veel sterkte met het verwerken van haar verlies.”


Verdachte vergismoord Djordy Latumahina zit nu in Nederlandse cel

BARNEVELD/AMSTERDAM (ANP) De 40-jarige man die op 23 mei in het Spaanse Marbella is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ‘vergismoord’ op de uit Barneveld afkomstige dj Djordy Latumahina, zit al in een Nederlandse cel.

Dat zegt het Openbaar Ministerie in Amsterdam desgevraagd. Volgens het OM is de verdachte anderhalve week geleden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zijn bewaring voor twee weken heeft bevolen. Op 21 juni buigt de raadkamer van de rechtbank zich over de voortzetting van het voorarrest van de man. De verdachte zit in beperkingen, waardoor justitie inhoudelijk verder niet op de zaak kan ingaan.

De 31-jarige Latumahina werd op 8 oktober 2016 doodgeschoten in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Zijn vriendin raakte ernstig gewond, hun tweejarige dochtertje bleef ongedeerd. Volgens justitie hebben de verdachten zich in hun doelwit vergist. De bedoeling was een crimineel uit de weg te ruimen. De arrestatie van de verdachte in Spanje is onder meer het gevolg van informatie die naar voren is gekomen uit gekraakte cryptotelefoons. De man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het uitlokken van de voorbereiding van een moordaanslag in Berlijn in 2015 op ‘topcrimineel’ Naoufal ‘Noffel’ F. en deelname aan een criminele organisatie.

In de zaak-Latumahina zijn eerder al zeven mannen aangehouden. Van hen zijn vier door de rechtbank veroordeeld tot celstraffen tot dertig jaar.


Verloren & Gevonden

Verloren: Rijbewijs, woensdag 16 juni op de Valkseweg t.h.v. huisnummer 259, telefoon 06-42606810.