Afbeelding
RAIMOND ZOETER FOTOGRAFIE

Voor ons geen geitenwollensokken

Voor ons geen geitenwollensokken

Nooit meer een stukje vlees, met het vliegtuig op vakantie of genieten van het geluid van brullende motoren. Voor sommige mensen is dat de enige juiste definitie van duurzaam leven, maar voor de meesten van ons is dit eerder het ultieme schrikbeeld.

Bij Schimmel Techniek zijn we ook niet perfect. We houden van een lekker stuk vlees, een biertje op zijn tijd en zelf stap ik het liefst elk weekend op mijn motor. We dragen ook geen geitenwollensokken, maar we zijn ons er wél van bewust dat het tijd is voor verandering. De afgelopen honderd jaar hebben we enorm veel grondstoffen uit de aarde getrokken. Dat is een gegeven en daar kunnen we - ongeacht onze politieke kleur - niet omheen. De aarde is als een tank die we op volle vaart leegrijden. En ‘op is op’.

Gelukkig hoeven we onze leefstijl niet radicaal om te gooien om de aarde ook voor de volgende generaties leefbaar te houden. Integendeel: verduurzaming kan ons leven leuker en comfortabeler maken en is ook nog interessant voor de portemonnee. Ook goed om te weten: het is lang niet zo ingewikkeld als het lijkt.

De technieken hebben zich bewezen en de tijd van uitproberen is voorbij. Dit is het moment om door te pakken. Verandering is onvermijdelijk, maar ik hoop dat u daar na het lezen van deze uitgave net zo enthousiast over bent als wij!

Patrick Schimmel, eigenaar Schimmel Techniek