Het team van Schimmel Techniek in de 'kroeg' op het kantoor.
Het team van Schimmel Techniek in de 'kroeg' op het kantoor. Raimond Zoeter Fotografie

'Er is hier altijd ruimte voor [gezelligheid]'

Zelf maakt Gerjan, 34 jaar en woonachtig in Ermelo, sinds drie jaar deel uit van het team van Schimmel Techniek. Nadat hij als zestienjarige zijn opleiding tot elektricien afrondde, heeft hij altijd in de techniek gewerkt. ,,De eerste negen jaar ben ik loodgieter geweest, omdat er als elektricien weinig werk te vinden was”, vertelt hij. ,,Daarna heb ik me zo’n vier jaar met cv-ketels bezighouden en in toenemende mate met warmtepompen.”
Drie jaar geleden werd hij benaderd door zijn oud-collega Patrick Schimmel, eigenaar van Schimmel Techniek. Gerjan: ,,Hij wilde zijn bedrijf uitbreiden met warmtepompen en vroeg of ik mee wilde doen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.”

MANUSJE-VAN-ALLES Als eerste monteur en ‘manusje-van-alles’ is Gerjan verantwoordelijk voor het aansturen van de andere monteurs, maar ook voor de werkvoorbereiding, het opnemen van klussen en de inbedrijfstelling. ,,Mijn functie is heel divers. Het ene moment zit ik op kantoor offertes of tekeningen te maken en het andere moment help ik de jongens bij een installatie.”
Het aansturen van de andere monteurs vindt Gerjan een van zijn leukste taken. Samen vormen ze een hecht team, waarbinnen de sfeer altijd goed is. ,,Als monteur heb je een belangrijke taak: jij bent eindverantwoordelijk en moet zorgen dat de installatie werkt en er gelikt uitziet. Een grote verantwoordelijkheid, maar dat neemt niet weg dat er tussendoor altijd ruimte is voor gezelligheid - zelfs nu we het enorm druk hebben.”
Wegens de drukte is Schimmel Techniek op zoek naar monteurs en een elektricien die het team komen versterken. ,,Ervaring op het gebied van warmtepompen of airco’s is een pré, maar geen vereiste. Het belangrijkste is dat je gedreven bent en de techniek mooi vindt.”

KROEG De nieuwe monteurs komen terecht bij een informeel bedrijf waar iedereen gelijk is, vertelt Gerjan. ,,De mensen op het kantoor voelen zich niet beter dan de monteurs, of andersom. We kunnen alles tegen elkaar zeggen en denken met elkaar mee.”
,,Als het straks weer kan, doen we op vrijdagmiddag met z’n allen een biertje”, gaat hij verder. Dat biertje wordt gedronken in de gezellige bar in het pand van Schimmel Techniek, waar ook een heuse snackmuur is. ,,Op zondagmiddag keken we voorheen vaak Formule 1 in de ‘kroeg’. En we gingen er ook wel eens een weekend met z’n allen op uit, bijvoorbeeld naar het Eiland van Maurik. Hopelijk kan dat straks allemaal weer.”

SCEPTISCH Gevraagd naar een ander hoogtepunt van de afgelopen jaren noemt Gerjan de installatie van een warmtepomp bij een klant met een ruime woning. ,,Het huis was enorm - en de installatie ook”, blikt hij terug. ,,Daarom was de klant aanvankelijk een beetje sceptisch; hij vroeg zich af of de warmtepomp zijn volledige woning wel kon verwarmen, ook als het buiten echt koud zou worden.”
Dankzij de monteurs van Schimmel Techniek zat de klant er ook in de winter, toen de temperatuur tot onder het nulpunt daalde, warmpjes bij. ,,Hij was blij verrast. Het zijn ook die mooie reacties van klanten die het werk leuk maken.”

Ben jij die handige, enthousiaste monteur of elektricien naar wie Schimmel Techniek op zoek is? Stuur jouw cv met motivatie naar Patrick Schimmel via info@schimmeltechniek.nl of bel/app voor vragen naar 0342-729239.

Afbeelding
 Gerjan Bronkhorst is eerste monteur bij Schimmel Techniek.
De monteurs van Schimmel Techniek.