4 juni 2021 om 20:24

Nieuwe kans voor 60-plussers die nog geen prik hadden

(ANP) 60-plussers die nog niet zijn gevaccineerd, ontvangen opnieuw een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Mensen tussen de 60 en 64 jaar die nog niet zijn geprikt, kunnen vanaf zaterdag een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Mensen die geboren zijn tussen 1956 en 1960 en nog geen prik hebben gehad van hun huisarts kunnen vanaf zaterdag eveneens een afspraak maken voor een vaccinatie via coronavaccinatie-afspraak.nl. Ze kunnen terecht op een van de 140 priklocaties van de GGD, meldt GGD GHOR Nederland.

Daarnaast stuurt GGD GHOR ook herhaaloproepen naar mensen boven de 65 jaar. Zij krijgen opnieuw de kans om een afspraak te maken. Zaterdag ontvangen de eerste 90-plussers deze uitnodigingsbrief, aldus de GGD GHOR.

‘Dierenartsen NVWA op vingers getikt om vervoer zieke varkens’

(ANP) Voor het eerst zijn dierenartsen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) op de vingers getikt door het zogenoemde Veterinair Beroepscollege wegens bepaalde transporten met varkens. Dat meldt vrijdag dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights, dat spreekt van een "historische overwinning”. Het gaat om vijf transporten van varkens van Nederland naar België in 2016 en 2017. De dierenartsen gaven toestemming voor het vervoer, maar het beroepscollege oordeelt dat dat niet had gemogen. Er zaten varkens tussen die pijn leden, mank liepen of abcessen hadden. Daarmee overtraden de artsen de zogenoemde Wet dieren en de transportvoorschriften, aldus Animal Rights.