Volleybal

Oranje verliest ook van Slovenen in Nations League

RIMINI (ANP) De Nederlandse volleyballers hebben ook de vierde wedstrijd in de Nations League verloren. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza moest in het Italiaanse Rimini buigen voor Sloveniƫ. De Slovenen wonnen met 25-18 25-15 25-18.

De Nederlandse ploeg had eerder verloren van Rusland, Japan en Iran. Oranje staat na vier wedstrijden op de veertiende plek van de zestien deelnemende landen. Nederland speelt vrijdag tegen Duitsland.

Oranje had de hele wedstrijd weinig in te brengen tegen de nummer 2 van het laatste Europees Kampioenschap (2019). Bondscoach Piazza begon met Wessel Keemink, Nimir Abdelaziz, Robbert Andringa en Stijn van Schie, Fabian Plak, Luuc van der Ent en Just Dronkers (libero).

In de eerste set namen de volleyballers via Abdelaziz een kleine voorsprong, maar de Slovenen kwamen snel terug en liepen verder uit naar setwinst met 25-18. In de tweede en derde set kon Oranje de bij vlagen imponerend spelende Slovenen niet bedreigen. Die beslisten het duel in de derde set op 24-18 via topscorer Rok Mozic. Abdelazziz maakte aan Nederlandse kant 15 punten.