Milieuwethouder Erik van Beurden vertrekt. Hij verruilt het wethouderschap voor een adviseursfunctie bij het adviesbureau voor duurzame leefomgeving 'Over Morgen'.
Milieuwethouder Erik van Beurden vertrekt. Hij verruilt het wethouderschap voor een adviseursfunctie bij het adviesbureau voor duurzame leefomgeving 'Over Morgen'. Foto: Ilse Schuurmans

Leusdense wethouder Erik van Beurden vertrekt

Leusdense wethouder Erik van Beurden vertrekt

LEUSDEN Erik van Beurden vertrekt met ingang van 1 september 2021 als wethouder bij de gemeente Leusden. Hij verruilt zijn wethouderschap dan voor een adviseursfunctie bij adviesbureau voor duurzame leefomgeving Over Morgen.


De Achtervelder Van Beurden is sinds 2014 wethouder voor Leusden. Hij had sindsdien onder meer de dossiers cultuur, volkshuisvesting en wonen, milieu en duurzaamheid en het sociaal domein in zijn portefeuille. Een periode waar hij -volgens een woordvoerder van de gemeente- ‘met dankbaarheid op terugkijkt’.


,,Ik ben er trots op wat ik de afgelopen jaren, vaak samen met inwoners en organisaties, heb mogen doen en kunnen bereiken binnen diverse onderwerpen’’, aldus Van Beurden.


TE MOOI Van Beurden vindt het jammer dat hij zijn ambtstermijn niet helemaal af kan maken. De mogelijkheid die hem bij Over Morgen geboden werd was echter te mooi om te laten passeren. Ook omdat het niet zijn ambitie is om nog een derde termijn aan zijn wethouderschap toe te voegen. Normaal gesproken zou de wethouder tot de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart in functie zijn gebleven.


De fractie van GroenLinks-PvdA draagt op korte termijn een kandidaat aan de gemeenteraad voor als opvolger van wethouder Van Beurden in het college.