Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Politie

Jonge Leusdenaren aangehouden voor straatroven na nepafspraak met meisje

Jonge Leusdenaren aangehouden voor straatroven na nepafspraak met meisje

LEUSDEN/STOUTENBURG De politie heeft zeven verdachten aangehouden die mogelijk een rol hebben gespeeld in twee straatroven van afgelopen najaar. De verdachten zijn tussen 15 en de 19 jaar oud en drie komen uit Leusden.

Vorig jaar november werden twee mannen, los van elkaar, beroofd op dezelfde plek in Stoutenburg. Ook hun verhalen waren bijna identiek: ze hadden via internet afgesproken met een meisje. Eenmaal aangekomen op de afgesproken plek, werden ze overvallen door een groepje van een aantal jongens en een meisje. Ze werden bedreigd en geslagen door de jongens. Uiteindelijk gingen de verdachten er met waardevolle spullen vandoor.
De afgelopen tijd heeft de politie meerdere verdachten aan kunnen houden in verband met deze twee berovingen. Onder de verdachten zijn drie jonge mannen uit Leusden, van 15, 17 en 19 jaar oud. Twee verdachten komen uit Amersfoort; een meisje van 18 en een jongen van 17. Daarnaast zijn een 18-jarige jongen uit Veenendaal en een 17-jarige jongen uit Hooglanderveen aangehouden. Er wordt onderzocht welke rol deze verdachten hebben gespeeld in de straatroven.


‘Laatste loodjes’ voor nieuwbouwwijk Rimpeler in Putten

PUTTEN De afronding van nieuwbouwwijk Rimpeler in Putten komt in zicht. De planning is om binnenkort te starten met het bouwrijp maken van de laatste twee fases (vijf en zes). De bouwstart van fase zes (veertig woningen) is naar verwachting eind dit jaar en die van fase vijf (dertien ‘boerenerf’-woningen’) begin 2022.

Dat melden burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Volgens het college zijn in de fases één en twee van Rimpeler inmiddels bijna alle huizen bewoond en is een zeer groot deel van de openbare ruimte definitief ingericht. ,,Alleen op twaalf vrije kavels in beide fases moeten nog aan woningen worden gebouwd. Recent is in fases één en twee de definitieve beplanting aangebracht. Daarnaast is het streven om de twee speelplekken rond de zomer in te richten.’’

,,In fases drie en vier wordt inmiddels volop gebouwd’’, vervolgt het college. ,,In beide fases zijn al woningen opgeleverd. In fase drie is gestart met het aanbrengen van de definitieve bestrating. Volgens de planning zijn de meeste woningen voor het einde van dit jaar opgeleverd.’’

Het saldo van de ,,robuuste grondexploitatie'' 2021 voor Rimpeler - ,,met een beperkt risicoprofiel'' - is in vergelijking met 2020 licht gedaald, aldus burgemeester en wethouders. ,,De voornaamste redenen hiervoor zijn extra onvoorziene kosten voor een geluidsscherm bij Bloemendaal en het opruimen van bouw- en verhuisafval.’’

De ongeveer negen hectare grote wijk Rimpeler ligt tussen de Stationsstraat, de wijk Bijsteren en de Rimpelerweg. In totaal is er plek voor circa 300 woningen.