Annelieze van Middendorp wilde per sé een hoekbank in de woonkamer.
Annelieze van Middendorp wilde per sé een hoekbank in de woonkamer. Pauw Media

‘De stijl moest vooral rustig, warm en chique worden'

Binnenkijken bij Annelieze en Diederick van Middendorp

BARNEVELD Het bevalt Annelieze (20) en Diederick (22) van Middendorp ‘super’ in hun middenwoning in de wijk Veller in Barneveld. Voorlopig gaan ze volop genieten van hun allereerste eigen plekje samen.


Linda van Maanen

Ze zijn nog maar kortgeleden getrouwd en hebben de wittebroodsweken er zo’n beetje net opzitten. In maart verlieten Annelieze en Diederick allebei hun ouderlijk huis ,,We hebben drukke maanden achter de rug. Niet alleen vanwege het trouwen, maar ook hebben we heel veel opgeknapt in het huis, vooral beneden”, legt Annelieze uit, die in het dagelijks leven secretaresse is.


SAMEN UITZOEKEN Zo is onder meer een spiksplinternieuwe keuken geplaatst, zijn nieuwe vloeren gelegd, muren geverfd en zijn alle oude deuren door nieuwe vervangen. Het grove kluswerk is natuurlijk minder leuk dan het inrichten zelf. ,,Qua stijl en uitstraling wist ik al lang vóór we hier kwamen wonen dat ik het vooral héél rustig wilde met de kleuren, maar wél warm en chique. Het mocht absoluut niet te steriel of kil worden”, zegt Annelieze. Ze kreeg van Diederick helemaal de vrije hand bij de inrichting. ,,De woonstijl heb ik zelf bepaald, maar we zochten wel altijd alles met elkaar uit. We hebben samen alles nieuw gekocht.”


HOEKBANK UITGETEKEND Dat ze juist bij Eigenstijl Wonen in Barneveld terechtkwam voor de aankleding van hun stulpje was geen verrassing. Annelieze kwam daar al lange tijd over de vloer. ,,Ze verkopen daar precies die woonstijl die ik zo leuk vind. En er is gewoon heel veel keuze, dus er zit altijd iets tussen met ook nog eens een hele reële prijs-kwaliteitverhouding. Ook denkt het verkoopteam goed met je mee. Zo wilden wij per sé een hoekbank in onze woonkamer. Nu is een hoekbank in een middenwoning best een uitdaging, want zo groot is het natuurlijk niet. De bank is vervolgens tot in detail uitgetekend op een plattegrond. We zijn er dan ook erg blij mee. Behalve de bank hebben we daar nog een set salontafels mét poef, fauteuils, lampen, de eetkamertafel plus stoelen en de sidetable met spiegel voor in de hal gekocht. Eigenlijk zo’n beetje alles”, lacht ze.


VOELEN EN ZIEN Natuurlijk is het internet ook voor Annelieze een bron van inspiratie, maar online meubels aanschaffen, is niet aan haar besteed. ,,Als het om stoffen en materialen gaat, wil je dit toch écht zien en voelen? Ik zou niet snel meubels op internet kopen.”


ZOMER Niet alleen binnen is het sfeervol. Ook buiten is het goed toeven voor het jonge echtpaar en hun bezoek. Met een strak aangelegde tuin, maatwerk plantenbakken én een uitnodigende veranda kan de zomer niet snel genoeg beginnen. ,,Ja, we zitten hier erg op onze plek. We genieten van onze eerste woning waar alles lekker nieuw is. In de toekomst willen we ooit wel iets anders. We dromen van een vrijstaand huis. Er is tijd genoeg, want we zijn nog jong”, eindigt het stel Van Middendorp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding