Klanten geven Optisport gemiddeld een 7,3

4 juni 2021 om 10:21

p 1

Los van corona was 2020 ook een druk jaar voor Optisport, door de ingebruikname van drie nieuwe zalen: Gymzaal Veller in Barneveld, De Eng in Voorthuizen en De Wardborg in Garderen.

Mede hierdoor ontving de exploitant in 2020 meer klachten dan gebruikelijk. Deze hingen vooral samen met de toegang tot de gebouwen en de communicatie met de gebruikers. Voor dit jaar wordt, onder aanvoering van de nieuwe locatiemanager Jeroen Meijerhof, meer werk gemaakt van de communicatie.


TEVREDEN Uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek van Optisport blijkt dat haar klanten nagenoeg even content zijn met de zalen als de afgelopen jaren. Het algemene beoordelingscijfer was ruim voldoende: een 7,3. In 2019 was dit 7,2 en een jaar daarvoor 7,4. Punten van ontevredenheid spitsen zich vooral toe op de verouderde accommodaties in Terschuur (gymnastieklokaal Sanderstraat) en Kootwijkerbroek (sporthal Het Kamphuis). Voor het lokaal in Terschuur wordt momenteel gekeken naar nieuwbouw nabij de scholen Het Anker en De Zaaier. Voor Het Kamphuis bestaan nog geen concrete plannen. In een persverklaring zegt locatiemanager Meijerhof dat Optisport de verbeterpunten helder in beeld heeft en er hard mee aan de slag gaat.


PITTIG JAAR Volgens hem was 2020 een pittig jaar door de coronacrisis. ,,Gelukkig hebben we tegemoetkomingen gekregen uit enkele landelijke compensatieregelingen voor geleden omzetverliezen.” Het bedrijf krijgt ook financiële steun van de gemeente Barneveld. Die heeft bij het ministerie van Volksgezondheid een aanvraag ingediend voor de regeling met de naam ‘Spuk ijz’ (Speciale uitkering zwem- en ijsbanen) voor de exploitatietekorten van Optisport. Mocht het ministerie niet het volledig aangevraagde bedrag uitkeren, dan past de gemeente het verschil bij. Hoe hoog het aangevraagde bedrag is, is niet bekend gemaakt.