Ronald Koeman blijft trainer van FC Barcelona.
Ronald Koeman blijft trainer van FC Barcelona. Epa/alejandro Garcia

Koeman blijft aan bij Barcelona

4 juni 2021 om 09:38

Voorzitter schept helderheid

BARCELONA (ANP/AFP) Ronald Koeman mag bij FC Barcelona aan zijn tweede seizoen beginnen. Dat heeft voorzitter Joan Laporta bekendgemaakt na een bestuursvergadering.


De oud-bondscoach van Oranje ondertekende vorig jaar een contract tot medio 2022 bij zijn vroegere club. Na een wisselvallig seizoen, waarin hij met zijn ploeg alleen de Spaanse beker won, was geruime tijd onzeker of Koeman zou mogen aanblijven in Camp Nou. Hij krijgt nu na een paar onzekere weken alsnog het vertrouwen van de clubleiding.

Koeman gaat in het nieuwe seizoen samenwerken met Jordi Cruijff. De zoon van de overleden voetballegende Johan Cruijff krijgt bij Barcelona volgens de clubleiding een “strategische rol”. Hij begint in augustus in zijn nieuwe functie.

Koeman heeft nog een contract voor een jaar bij de Catalaanse club. De voorzitter was vorige week na een gesprek met de coach en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen nog niet tot een beslissing gekomen of Koeman ook het tweede jaar van zijn contract zou uitdienen.

“Na deze periode van bezinning zijn vicevoorzitter Rafael Yuste en ikzelf overeengekomen dat we het huidige contract van Koeman respecteren”, meldde Laporta. “We constateren met tevredenheid dat de gesprekken hebben geleid tot een gemeenschappelijk oordeel.”


Laporta prees het voorbeeldige gedrag van Koeman tijdens de periode van reflectie. “We zien dat de coach heel gemotiveerd is en hij heeft al een jaar ervaring ‘in deze kleedkamer’, die we nog willen versterken. Ik denk dat Koeman het goed zal doen, want hij is de trainer die we willen.”