Betoging politieagenten         in Paramaribo tegen beleid

Betoging politieagenten         in Paramaribo tegen beleid

PARAMARIBO (ANP) Honderden politieagenten hebben gisteren in Paramaribo geprotesteerd tegen het regeringsbeleid. Andere groepen, zoals verpleegkundigen, hebben zich bij de betogers gevoegd. De actievoerders hebben zich verzameld bij het gebouw van het Surinaamse parlement. Vicepresident Ronnie Brunswijk zou de actievoerders toespreken, maar hij kon zich niet verstaanbaar maken en trok zich terug.


De agenten zijn onder meer de straat opgegaan omdat loononderhandelingen uitblijven. Andere actievoerders protesteren tegen de hoge prijzen in de winkels als gevolg van de stijgende wisselkoersen. Ook zijn er demonstranten tegen akkoorden van de regering Santokhi-Brunswijk met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

President Chan Santokhi heeft een delegatie van de politiebond op zijn kantoor ontvangen, terwijl vicepresident Ronnie Brunswijk zich over de brandweerbond en de verpleegsters ontfermde. De president heeft de politiebond toegezegd dat er een reactie komt op hun vragen en klachten over looneisen, ziektekostenverzekering en werkomstandigheden.

Ook krijgen de agenten binnenkort meer te horen over de afspraken die de regering met het IMF heeft gemaakt. Ook andere Surinamers maken zich zorgen over de gevolgen van deze samenwerking. Ze zijn bang dat de kosten van levensonderhoud nog hoger worden. De gesprekken tussen de politie en de regering gaan de komende dagen verder, zegt de woordvoerder van de regering.