Met het metselen van enkele stenen markeert Gerard van den Tweel de bouw van het appartementencomplex De Harremaat .
Met het metselen van enkele stenen markeert Gerard van den Tweel de bouw van het appartementencomplex De Harremaat . Bram van den Heuvel

´Op deze plek lag een grote behoefte voor luxe appartementen´

Van den Tweel metselt eerste steen De Harremaat

VOORTHUIZEN Met het metselen van enkele stenen markeerde projectontwikkelaar Gerard van den Tweel de bouw van het appartementencomplex De Harremaat in Voorthuizen. Deze verrijzen op de hoek van de Harremaatweg en de Veldkampstraat, op de locatie van het voormalige kinderdagverblijf Dol-fijn.


Jannes Bijlsma

Van den Tweel is blij dat hij, in dit geval letterlijk, zijn steentje mag bijdragen aan de groei van Voorthuizen. ,,Dit is een mooie 'inbreidingslocatie', zoals ze dat noemen. Op deze plek lag een grote behoefte voor dit soort luxe appartementen. Het is mooi dat we hier een kleine bijdrage aan een groeiend en levendig Voorthuizen. Het project past ook goed bij Van den Tweel Vastgoed, als bedrijf dat al sinds 1975 in Voorthuizen gehuisvest is."

Bij de feestelijke ceremonie - die volgens Van den Tweel geheel volgens de coronarichtlijnen verliep - waren vertegenwoordigers van aannemingsbedrijf Van de Kolk uit Garderen en betrokken opzichters aanwezig. ,,Het leuke was ook, dat alle nieuwe bewoners er ook bij waren", zegt Van den Tweel. ,,Grappig was dat er twee stellen waren die afkomstig zijn uit Huizen en elkaar nog niet kenden. Dit is toch een leuke manier om elkaar alvast een beetje te leren kennen."


In totaal gaat het om elf luxe appartementen, die inmiddels allemaal verkocht zijn. Aan de noordkant van het complex wordt een parkeerterrein gerealiseerd. ,,De grote vraag is dan natuurlijk: wanneer wordt het opgeleverd? Zoals het nu lijkt, is dat aan het eind van het jaar. Er is wel een grote 'maar', want aannemers hebben momenteel te maken met hoge prijzen en lange levertijden van bouwmaterialen. Maar we gaan ervan uit dat het goed komt."