Anke Gerrits ontving de Kosovaarse presidentiële medaille ‘Moeder Teresa’ uit handen van de Kosovaarse ambassadeur voor haar bijdrage op het gebied van humanitaire activiteiten.
Anke Gerrits ontving de Kosovaarse presidentiële medaille ‘Moeder Teresa’ uit handen van de Kosovaarse ambassadeur voor haar bijdrage op het gebied van humanitaire activiteiten. Care for Kosovo Kids

Kosovo onderscheidt Puttense

Presidentiële medaille voor ondernemer Anke Gerrits

PUTTEN De oprichter en voorzitter van de Stichting Care for Kosovo Kids, Anke Gerrits uit Putten, is met haar boardmembers op de Kosovaarse ambassade in Den Haag onderscheiden met de Kosovaarse presidentiële medaille ‘Moeder Teresa’. De stichting heeft deze onderscheiding ontvangen van de Kosovaarse ambassadeur mr. Lirim Greiçevci vanwege de buitengewone bijdrage aan het beschikbaar stellen van medicijnen en zorg aan kinderen met kanker.

De Stichting Care for Kosovo Kids is eind 2013 opgericht en zorgt er sindsdien voor dat in het kinderziekenhuis van het University Clinical Centre of Kosovo (UCCK) in Pristina per jaar 50 tot 60 kinderen met kanker worden voorzien van medicijnen voor hun behandeling. Dit lukt alleen door de bijdrage van vele donateurs, waaronder de Stichting Salem uit Ermelo en Postillion hotel Veluwemeer. Care for Kosovo Kids heeft er ook voor gezorgd dat een overeenkomst is getekend tussen UCCK en het Prinses Máxima Centrum voor het outreach programma.


BRON VAN INSPIRATIE De Kosovaarse ambassadeur gaf aan dat hij sinds de dag dat hij hoorde van de stichting zich verwonderd heeft dat een Nederlandse stichting zoveel doet voor de kinderen in Kosovo: ,,Everyone in Kosovo is grateful to Care for Kosovo Kids. The complete board, with Anke Gerrits as its leader and all volunteers involved, deserve special praise. This foundation is really committed to saving Kosovar children’s lives’’, zei Greiçevci.

Bij de uitreiking waren leden van het dagelijks bestuur en de operationele board van Care for Kosovo Kids aanwezig, zowel online als fysiek.

Voor de stichting, die vrijwel volledig draait met vrijwilligers, is deze uitreiking een erkenning voor hun inzet en de impact van hun werk. Inmiddels is er een stevig fundament neergezet met ook een lokaal team in Kosovo en hebben in Nederland jonge Kosovaren een actieve rol in de stichting Care for Kosovo Kids.


STICHTING De stichting Care for Kosovo Kida (CfKK), opgericht in 2013, biedt in Kosovo directe hulp aan zieke kinderen wiens ouders niet over de financiële middelen beschikken. Dit doet de stichting door medicijnen beschikbaar te stellen, waaronder therapie voor kinderen met leukemie of andere vormen van kanker. Dit gebeurt via kinderartsen ter plaatse op de kinderafdeling van het University Clinical Centre of Kosovo in Pristina. Doelgericht en in een korte directe lijn, door de vrijwillige inzet van zakenvrouwen en artsen in Nederland. Per jaar worden 50 tot 60 kinderen behandeld.


Meer informatie is te vinden op www.careforkosovokids.com

De Kosovaarse presidentiële medaille ‘Moeder Teresa’