'Duncan Laurence gaat alsnog stralen in finale, ondanks coronabesmetting'

21 mei 2021 om 09:21

ROTTERDAM (ANP) Hoewel Duncan Laurence door een coronabesmetting zaterdag niet kan optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, gaat hij toch 'shinen'. Dat beloofde uitvoerend producent Sietse Bakker donderdag in een persconferentie.

De organisatie was geschokt dat de zanger, die in 2019 het songfestival won en het evenement daardoor naar Nederland haalde, donderdag een positief testresultaat kreeg. ,,Maar daarnaast hebben we het afgelopen jaar geleerd om altijd na te denken over verschillende scenario’s. We hebben dat ook gedaan voor alle interval- en openingsacts”, zei Bakker.

Hoe het optreden van Laurence nu zal worden ingevuld, wordt vrijdag bekendgemaakt.


Vloerkleed krijgt ereplek in koninklijke wachtkamer van Amsterdam Centraal

AMSTERDAM (ANP) Een handgemaakt vloerkleed dat al 130 jaar in de koninklijke wachtkamer op station Amsterdam Centraal ligt, verhuist van de grond naar de muur. Het kleed is gereinigd en gerenoveerd en om het te beschermen tegen slijtage hangt het nu aan de muur in de Burgemeesterskamer, meldt de NS. Dit is een zijkamer van de wachtkamer, waar nu een replica ligt.

Volgens Vincent Horst, verantwoordelijk voor het onderhoud, kwam er bij het uitkloppen 12 kilo zand uit het kleed. De replica is gemaakt in Afghanistan.

In ons land zijn naast Amsterdam Centraal ook koninklijke wachtkamers op de stations in Baarn, Haarlem en Den Haag Hollands Spoor. De koninklijke familie gebruikt deze ruimtes nog maar zelden.


Máxima leerde Nederlands met behulp van liedje         '15 miljoen mensen'

ROTTERDAM (ANP) Koningin Máxima leerde Nederlands met behulp van onder andere het liedje 15 miljoen mensen van componisten Fluitsma & Van Tijn. Dat vertelt de in Argentinië geboren koningin in een interview met Nikkie de Jager. In het interview praat de YouTuber, tevens een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival, met de koningin over het belang van muziek.

,,Het lied zegt heel veel over de Nederlandse cultuur”, vertelt Máxima, als ze door Nikkie wordt gevraagd naar haar favoriete muziek. Volgens de koningin werkt Nederlandstalige muziek goed bij het leren van de taal, omdat de woorden vaak worden herhaald.

Verder hangt haar muziekvoorkeur af van haar gemoedstoestand. ,,Als ik een beetje opgevrolijkt moet worden, luister ik graag salsa of tango.” Als Máxima wil terugdenken aan de goede oude tijd luistert ze graag naar pop en rock uit de jaren 80, zo vertelt ze.

In de serie interviews neemt Nikkie de kijkers mee in de wereld van glitter & glamour rond het Eurovisie Songfestival.