Wachtgebied Centrum voor oncologische zorg.
Wachtgebied Centrum voor oncologische zorg. MMC

Meander bouwt gespecialiseerd centrum voor oncologische zorg

20 april 2021 om 11:17

AMERSFOORT De bouw van het Meander Centrum voor oncologische zorg is begin deze maand van start gegaan. In het gespecialiseerde centrum verwacht Meander Medisch Centrum betere zorg te kunnen geven aan patiënten met kanker.

Het Centrum voor oncologische zorg komt in het voormalige Symforagebouw aan de achterzijde van het ziekenhuis in Amersfoort en wordt naar verwachting in september 2021 opgeleverd.

Internist-oncoloog Christa van Schaik: ,,Alle borstkankerpatiënten kunnen in het nieuwe centrum terecht voor hun hele zorgtraject, van diagnose tot en met behandeling en nazorg. Alle chirurgen, radiologen en verpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met borstkanker komen fysiek bij elkaar te zitten. Ook de poliklinieken hematologie en oncologie worden verplaatst naar het centrum.”

Ook de ondersteuningsconsulenten gaan spreekuur houden in het Meander Centrum voor oncologische zorg. Deze nieuwe functie (gestart op 1 maart) helpt bij het vinden van passende ondersteunende zorg tijdens of na de behandeling van kanker. Het kan bijvoorbeeld gaan over vermoeidheid, relaties, emoties, seksualiteit en terugkeren naar het werk. Deze ondersteuning is bedoeld voor patiënten en hun naasten om tijdens en na de behandeling de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden, regie te ervaren en late effecten te voorkomen.


Bos en extra woning op terrein Krachtighuizerweg

PUTTEN De gemeente Putten wil de bestemming van het terrein aan de Krachtighuizerweg 34 wijzigen van ‘verblijfsrecreatie’ naar ‘bos’ en ‘wonen’. Daarvoor is een ontwerpbestemmingsplan vastgesteld.

Op dit stuk grond was eerder het verouderde recreatiepark Marxhoeve gevestigd. De nieuwe eigenaren hebben het park ontruimd. Via het gewijzigde bestemmingsplan wordt de beheerderswoning een burgerwoning en is een kavel beschikbaar voor een extra woning. Verder komt er op deze locatie bos, beplanting en bloemrijk grasland.

Volgens burgemeester en wethouders is deze ontwikkeling ,,van meerwaarde voor de directe omgeving (bewoners) en voor de realisatie van een aantrekkelijk recreatief landschap (recreanten)’’.

Vier stenen recreatiewoningen bij het terrein blijven staan. ,,Deze hebben nooit bij de voormalige Marxhoeve gehoord. De recreatiewoningen zijn particulier eigendom en worden dan ook niet meegenomen in de transformatie naar bos en wonen. De huidige recreatieve bestemming wordt verkleind tot deze vier woningen’’, aldus het Puttense college.

Spreekkamer gezin Centrum voor oncologische zorg.