Trainer José Mourinho is ontslagen bij Tottenham Hotspur.
Trainer José Mourinho is ontslagen bij Tottenham Hotspur. EPA

Tottenham ontslaat trainer Mourinho

20 april 2021 om 11:25

Spurs zet ook vier assistenten aan de kant

LONDEN (ANP) Tottenham Hotspur heeft trainer José Mourinho ontslagen. De Engelse voetbalclub liet op de website weten dat ook de vier assistenten van Mourinho moeten vertrekken. De Spurs staan in de Premier League op de zevende plaats en dreigen naast Europees voetbal te grijpen. Uit de laatste drie competitieduels pakte de ploeg van Mourinho slechts 2 punten.

De club van Oranje-international Steven Bergwijn werd onlangs ook uitgeschakeld in de Europa League door Dinamo Zagreb. Na een zege van 2-0 in eigen stadion verloor Tottenham vorige maand de return in Kroatië met 3-0.

Mourinho (58) is een van de meest succesvolle trainers ter wereld. De Portugees won onder meer de Champions League met FC Porto en Internazionale en hij werkte daarnaast bij Chelsea, Real Madrid en Manchester United. De Portugees ging eind 2019 aan de slag bij Tottenham, als opvolger van de ontslagen Mauricio Pochettino. Onder zijn leiding eindigde de ploeg vorig jaar als zesde in de Engelse competitie.

Tottenham Hotspur behoort tot de twaalf clubs die bekendmaakten dat ze een eigen Super League gaan opzetten. Volgens sommige Engelse media ziet Mourinho dat helemaal niet zitten. Hij zou daarom hebben geweigerd om maandag het trainingsveld op te gaan met zijn ploeg, met ontslag tot gevolg.

"José is een echte professional,” zegt voorzitter Daniel Levy. "Ik heb met veel plezier met hem samengewerkt. Ik betreur het dat de dingen niet zo zijn gelopen zoals we hadden gewild.” Ryan Mason, oud-speler van de Spurs en lid van de staf, neemt de taken voorlopig over.