Sportcijfers

2 april 2021 om 22:01

Betaald voetbal

Keukenkampioen Divisie

Go Ahead Eagles - Roda JC        0-0
MVV - FC Eindhoven         2-0
FC Volendam - Cambuur         0-3
FC Den Bosch - TOP Oss         1-0
Helmond Sport - Jong AZ         2-0
Excelsior - Jong PSV         0-0
De Graafschap - Dordrecht         0-3
Telstar - Jong FC Utrecht         2-3
Jong Ajax - NAC Breda         1-1
Almere City FC - NEC        2-0



Paardensport

Hele wereldtop actief op Dutch Masters

DEN BOSCH (ANP) De hele wereldtop bij de springruiters maakt eind deze maand zijn opwachting op het paardensportevenement The Dutch Masters in Den Bosch. De Zwitsers Steve Guerdat en Martin Fuchs, de nummers 1 en 2 van de wereld, hebben hun deelname toegezegd.

Behalve Guerdat en Fuchs zijn ook Daniel Deusser uit Duitsland en de Zweed Peder Fredricson van de partij in de Brabanthallen. Deusser is de mondiale nummer 3, Fredricson staat vierde op de mondiale ranglijst. Ook de Nederlanders Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam hebben hun deelname toegezegd. De organisatie maakt op korte termijn het hele deelnemersveld bekend.

De dressuur, normaal gesproken een wereldbekeronderdeel in Den Bosch, ontbreekt. De betreffende ruiters bereiden zich met het oog op de Olympische Spelen in Tokio de komende zomer inmiddels voor op het buitenseizoen. Dat is moeilijk te combineren met de indoorwedstrijd bij The Dutch Masters. Het programma wordt aangevuld met extra springrubrieken.

The Dutch Masters gaat eind deze maand in elk geval definitief door. De internationale paardensportfederatie FEI heeft toestemming gegeven om vanaf 12 april weer internationale evenementen te organiseren. De afgelopen weken werden veel evenementen van de kalender geschrapt vanwege de uitbraak van het rhinopneumonie-virus, dat de paardensport heeft opgeschrikt.

,,De FEI heeft een lijst met maatregelen bekendgemaakt in het kader van het rhinovirus. Uiteraard zal de organisatie samen met het veterinaire team deze maatregelen nauwgezet opvolgen", meldt de orginisatie.

The Dutch Masters zou aanvankelijk vorige maand plaatsvinden, maar het werd net als vorig jaar van de kalender gehaald. Twee weken geleden meldde de organisatie echter dat er nieuwe data zijn gevonden: 23 tot en met 25 april. Het evenement vindt zonder publiek plaats.


Judo

Judotop meldt zich bij EK voor laatste ‘meetmoment’

NIEUWEGEIN (ANP) De Nederlandse judoka's nemen half april met een bijzonder sterke selectie deel aan de Europese kampioenschappen in Lissabon. In drie klassen strijden nog steeds twee sporters om een ticket voor de Olympische Spelen. Dat geldt voor Sanne van Dijke en Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk (-78 kg), en Henk Grol en Roy Meyer (+100 kg).