Wijkplatform Noord-Oost Barneveld, scholen en sportclubs zijn het eens: 50 kilometer per uur op de Troelstralaan is te hard.
Wijkplatform Noord-Oost Barneveld, scholen en sportclubs zijn het eens: 50 kilometer per uur op de Troelstralaan is te hard. Erik van 't Land

'Wacht niet tot er een kind is aangereden'

29 december 2022 om 09:33

Wijkplatform
wil verlaging snelheid op Troelstralaan

BARNEVELD Wijkplatform Noord-Oost Barneveld wil dat de maximumsnelheid op de Mr. Troelstralaan en de Wethouder Rebellaan spoedig wordt verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur. Die wens leeft er al enkele jaren, maar tot onvrede van het wijkplatform heeft de gemeente er nog geen actie op ondernomen. ,,Je moet niet wachten tot er straks echt een kind is aangereden”, zegt Joop van Veelen van het wijkplatform.


Jannes Bijlsma

Samen met andere leden van de Werkgroep Verkeer & Veiligheid van het wijkplatform stuurde Van Veelen deze week een brief naar het college van burgemeester en wethouders, met de oproep om de snelheid te verlagen.


Niet alleen het wijkplatform maakt zich grote zorgen over het weggedeelte. Dit geldt ook voor korfbalclub ODIK, hockeyvereniging MHCB, het Johannes Fontanus College, de Julianaschool, het bedrijf Optisport (dat het Oosterbosbad exploiteert) en de SNO (Sportieve Naschoolse Opvang). Vertegenwoordigers van al deze instanties hebben de brief van het wijkplatform mede ondertekend.


TE HARD Zij zijn allen gevestigd langs of in de buurt van het weggedeelte in De Vaarst/Staatsliedenbuurt, om precies te zijn tussen de rotonde met de Thorbeckelaan en de Bloemendaalstraat. ,,Iedereen die daar wel eens rijdt, ziet dat het verkeer hier een zeer intensief en druk patroon heeft”, zegt Van Veelen. ,,Langzaam en gemotoriseerd verkeer komen hier samen. 50 is duidelijk veel te hard. Automobilisten zien dat zelf vaak ook in en nemen dan gelukkig gas terug, maar het blijft gevaarlijk. Kinderen die uit het Oosterbosbad komen steken, bij wijze van spreken, met het water uit de oren over, vaak niet erg geconcentreerd op het verkeer. Het is echt gevaarlijk.”


ZONDER AFSCHEIDING Daar komt bij dat er zo'n anderhalf jaar geleden een speeltuin is aangelegd langs het traject. ,,Wie legt er een speeltuin langs een 50-kilometerweg, zonder afscheiding? Veel gemeenten verlagen momenteel de maximumsnelheid in de bebouwde kom'', zo stelt Van Veelen. ,,Ook in Barneveld gebeurt dit, maar om een of andere reden niet op dit specifieke traject. Al een jaar of drie vragen we om die verlaging van de snelheid, maar we hebben het gevoel dat we niet erg serieus worden genomen door de ambtenaren. We begrijpen er niets van; op veel andere vlakken kunnen we echt prima met de gemeente samenwerken. Het is eigenlijk niet onze stijl om zo naar buiten te treden, maar inmiddels hebben we het gevoel dat we geen andere keuze meer hebben.”


NIET MOEILIJK Volgens Van Veelen gebruikt de gemeente vaak verschillende argumenten om de wegaanpassingen niet door te voeren. ,,Dan wordt de nieuwe wijk Bloemendal er weer bij gehaald, dan weer de doorstroming in de wijk. Het is steeds weer wat anders. Het zal allemaal wel meespelen en het is vast ook allemaal belangrijk voor deze weg, maar er zou morgen maar een kind worden aangereden. Het verbaast ons echt dat de gemeente dit risico, schijnbaar, wil nemen. Het moet volgens ons niet moeilijk zijn om nieuwe borden neer te zetten en hier en daar wegaanpassingen te maken. Dat kan vrij snel. Laten we dat alsjeblieft doen.”


REACTIE De gemeente Barneveld laat in een reactie weten spoedig met het wijkplatform in gesprek te gaan.