Dag en Doen
Dag en Doen Welzijn Barneveld

[Dag en Doen]

2 april 2021 om 13:11


Het project Dag!enDoen! van Welzijn Barneveld is op zoek naar digitaal vaardige, geduldige en sociale vrijwilligers die zich willen inzetten tegen eenzaamheid onder senioren/inwoners van de gemeente Barneveld. Dag!enDoen! stimuleert senioren om deel te nemen aan het leven van alledag. Via de Dag!enDoen! app wordt een activiteitenoverzicht geboden en kunnen zij zich met één druk op de knop aanmelden voor een activiteit en vervoer. De deelnemer wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die de deelnemer begeleid, uitleg geeft over de tablet en eventueel de eerste keer/keren meegaat naar een activiteit. Als vrijwilliger helpt je een deelnemer bij het wegwijs worden met de tablet. Je kunt dit in je eigen tijd plannen. Je wordt begeleid vanuit Welzijn Barneveld.

Deze 71-jarige meneer zoekt een maatje om gezellig mee te kletsen, te wandelen of een stukje te fietsen


Meneer woont in Barneveld. Hij is lichamelijk nog fit en houdt van een stukje fietsen of wandelen. Hij deed eerder veel vrijwilligerswerk bij een verpleeghuis, maar dit ligt nu grotendeels stil. Hierdoor heeft hij minder aanspraak en voelt hij zich wat eenzaam. Hij zou het leuk vinden als er af en toe eens iemand langskomt om hem een uurtje gezelschap te houden. Meneer houdt van tuinen en heeft ook in de tuinen gewerkt vroeger. Vind jij het ook leuk om er samen een stukje op uit te gaan?

Het CJG zoekt een kamer voor een gezellig en sportief meisje(17)


Onderdak met Aandacht(CJG) zoekt een kamer voor een meisje (17) in Barneveld. Ze volgt een opleiding in Wageningen en heeft verschillende bijbaantjes. Ze is gezellig en sportief. Doet graag aan Judo en paardrijden. Ze vindt een verzorgde en schone omgeving belangrijk. Wie weet een kamer voor haar?

Als verhuurder van een kamer geef je zelf aan hoeveel “aandacht” je wilt bieden en op welke manier. Misschien vind je het leuk om samen te sporten of vind je het gezellig als de jongere af en toe mee eet? Of wil je hem of haar leren koken of helpen met zijn of haar administratie? Hiermee is de kamerverhuurder ook vrijwilliger.

Kun jij verantwoord een personenbus rijden dan zoeken wij jou


Gezocht Chauffeurs voor onze Dagopvang Rumah Maluku in Barneveld. Rumah Maluku is een dagopvang voor Indische en Molukse ouderen. Je haalt deelnemers van Rumah Maluku thuis op en brengt ze weer thuis op de maandag, woensdag en vrijdag ochtend en middag. Je hebt natuurlijk een rijbewijs-B nodig. Je hebt rijervaring en een rustige rijstijl. Daarnaast belangstelling voor ouderen en vaardigheid in het begeleiden van instappen - en uitstappen. Je haalt de bus op in Wageningen en rijdt dan naar Barneveld om de deelnemers op te halen. Je brengt de bus ook weer terug in Wageningen.

Enthousiaste zaterdaghulp gezocht


Op zaterdag bieden we dagbesteding aan kinderen, met name aan jongens van 10-14 jaar. We komen wel eens handen te kort bij verschillende activiteiten, dus zijn we op zoek naar iemand die een groot hart voor kinderen heeft en het leuk vindt iets met hen te ondernemen. 's Morgens beginnen we samen met de kinderen 'klusjes' te doen bij de dieren en op andere plekken op de boerderij. Kinderen mogen daarbij aangestuurd worden. 's Middags doen we allerlei leuke activiteiten afhankelijk van het seizoen en het weer. Wij zoeken iemand voor 1 keer in de 2 weken en het liefst iemand die in de middagen kan.

Kom jij gezellig langs


Voor een 38-jarige vrouw (met een licht verstandelijke beperking) zoeken we een gezellig maatje om activiteiten mee te ondernemen. Ze houdt van creatief bezig zijn, een keer iets bakken, een ijsje ergens eten, stukje fietsen. Bijvoorbeeld op zaterdag of om de week. Ze woont bij Phila Uniek en het lijkt haar leuk om u of jou te ontmoeten. Tot snel!

Vrijwilliger(s) gezocht voor dagbestedingsgroep Industrie


Dagbestedingsgroep Industrie zoekt een of meerdere enthousiaste vrijwilliger(s) voor vervoer van cliënten, hand-en-spandiensten en samen met cliënten werken aan opdrachten, zoals aanmaakhoutjes hakken, producten inpakken of klaar maken voor bedrukken. Ben jij beschikbaar of dinsdag, woensdag of vrijdag en heb jij hart voor onze cliënten? Meld je dan snel bij ons aan.