Hans Lubbers (linksboven) wordt toegesproken door Frank Naber.
Hans Lubbers (linksboven) wordt toegesproken door Frank Naber. ,..

,,Het komt maar weinig voor dat dit insigne wordt uitgereikt”

30 maart 2021 om 12:01

Hans Lubbers in het zonnetje gezet bij afscheid Groei & Bloei

BARNEVELD Hans Lubbers - voorzitter van de afdeling Barneveld van de vereniging Groei & Bloei - heeft maandagavond van landelijk voorzitter Frank Naber de onderscheiding Gouden Insigne voor Buitengewone Verdiensten ontvangen. Dat gebeurde online, na elf jaar voorzitterschap van de afdeling Barneveld.


,,Het komt maar weinig voor dat er een Gouden Insigne wordt uitgereikt", aldus Naber: ,,Daar moet je wel wat voor gedaan hebben wil je er voor in aanmerking komen. Hans Lubbers is zo iemand, die zich met hart en ziel heeft ingezet voor onze hele Groei & Bloei vereniging. En niet alleen voor de afdeling Barneveld. Het doet me dan ook veel genoegen hem te mogen waarderen met deze onderscheiding."

VOORZITTER Lubbers was tussen 2009 en 2019 voorzitter van Groei & Bloei Barneveld. Omdat er bij zijn statutair aftreden geen opvolger gevonden kon worden heeft hij zich bereid verklaard nog een jaar door te gaan om het voortbestaan van de vereniging veilig te stellen. Inmiddels is er een opvolger - Riki van Boheemen - waardoor Lubbers nu wel kan aftreden.

Naast zijn voorzitterschap bekleedde Lubbers nog meer functies bij Groei & Bloei. Zo was hij rayonvoorzitter van Midden Nederland. In deze functie heeft hij zitting genomen in de nieuwe ledenraad van Groei & Bloei. Lubbers zit ook in de Groei & Bloei Nationale Tuinweek commissie, die ieder voorjaar een week vol tuinevenementen organiseert. Ook verzorgt hij een deel van de Kaderdag voor nieuwe bestuursleden. Daarnaast doet Lubbers op zakelijk gebied veel voor en met Groei & Bloei. Zo runt hij de websites van de Tuinenshop en Bezoekmijntuin. Daarnaast verzorgt hij de distributie van Groei & Bloei PR-artikelen, voor alle 130 afdelingen.


ERELID Naast de landelijke onderscheiding heeft het bestuur besloten Lubbers te benoemen tot erelid. Dit is een verdienste die slechts enkele leden van Groei & Bloei Barneveld ten ere valt. Lubbers was duidelijk verrast door alle onderscheidingen.


Hij verzekerde de aanwezigen dat ze nog niet helemaal van hem af zijn. Zo maakt hij voor de afdeling Barneveld nog altijd deel uit van de excursiecommissie die een- en meerdaagse Nederlandse en buitenlandse tuinreizen organiseert.