Duncan Laurence gaat optreden in talkshow Ellen DeGeneres

30 maart 2021 om 10:23

LOS ANGELES (ANP) Duncan Laurence kan amper een week na zijn debuut op de Amerikaanse televisie alweer zijn tweede optreden in zijn agenda schrijven. De Nederlandse zanger mag op 6 april zijn songfestivalnummer Arcade ten gehore brengen in de talkshow van Ellen DeGeneres.

“Dit is onwerkelijk”, schrijft Duncan maandag op Instagram. De zanger zingt Arcade samen met zangeres Fletcher, met wie hij eerder al een nieuwe versie uitbracht. Vorige week trad Duncan al op in de bekende Amerikaanse talkshow The Today Show. Ook toen zong hij Arcade.

Hoewel het alweer bijna twee jaar geleden is dat de zanger namens Nederland de songfestivalbokaal in ontvangst nam, is Arcade sinds begin dit jaar een hit in de Verenigde Staten. De nieuwe bekendheid van het nummer in de VS dankt Duncan aan de app TikTok. Talloze gebruikers maakten de afgelopen maanden filmpjes waarin het nummer te horen is.


Yentl en De Boer winnen met hommage weer Annie M.G. Schmidtprijs

AMSTERDAM (ANP) Het cabaretduo Yentl en De Boer heeft voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen. Het tweetal kreeg de prestigieuze onderscheiding voor het meest indrukwekkende Nederlandse lied van het jaar dit keer voor het nummer ‘Het is begonnen’. Yentl en De Boer maakten het lied als verlate reactie op de klassieker ‘Het is over’, van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

De uitreiking vond maandagavond virtueel plaats. De jury onder leiding van Jacques Klöters prijst ‘Het is begonnen’ als “een klein kunstwerk: muzikaal uitzonderlijk mooi, het zit goed in elkaar en heeft een briljant uitgangspunt”.

Yentl en De Boer wonnen de prijs ook al in 2014, toen voor het lied ‘Ik heb een man gekend’. Wende Snijders won de prijs ook al twee keer.

Schmidt en Bannink schreven het nummer ‘Het is over’ ruim vijftig jaar geleden voor de musical Heerlijk duurt het langst. De ode aan een stukgelopen huwelijk geldt als een van de beste Nederlandstalige kleinkunstnummers uit de geschiedenis. In ‘Het is begonnen’ van Yentl en De Boer wordt het verhaal van de jonge maîtresse uit het oude nummer voor het voetlicht gebracht.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt sinds 1991 uitgereikt. Andere genomineerden dit jaar waren onder anderen Rosa da Silva en Daniël Lohues.


Marga de Jager wordt de eerste vrouwelijke directeur van ANWB

DEN HAAG (ANP) Marga de Jager (53) is vanaf 1 april directeur van de ANWB. Ze volgt Frits van Bruggen (61) op, die na elf jaar met pensioen gaat. De Jager is de eerste vrouwelijke hoofddirecteur van de ANWB.

De Jager werkt vijftien jaar bij de organisatie, die bijna vijf miljoen leden telt. Sinds 2014 zit ze in het bestuur, waar ze de leiding heeft over de afdeling Merk & Leden.