New York

30 maart 2021 om 11:18

Visa staat betalingen in crypto’s toe

(ANP/RTR) Creditcardmaatschappij Visa gaat het gebruik van cryptomunt USD Coin toestaan voor het afhandelen van transacties op zijn betalingsnetwerk. Daarmee winnen digitale munten, waar bitcoin de bekendste van is, terrein bij de verdere acceptatie door reguliere financiële instellingen.

Visa is een proef begonnen met betalings- en cryptoplatform Crypto.com en is van plan om de optie later dit jaar aan meer partners aan te bieden. De USD Coin (USDC) is een cryptocurrency waarvan de waarde direct is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

De stap van Visa komt op een moment dat grote financiële bedrijven, waaronder BNY Mellon, BlackRock en Mastercard, een aantal digitale munten hebben omarmd. De verwachting is dat crypto’s een vast onderdeel van beleggingsportefeuilles zullen worden. Tesla-baas Elon Musk zei vorige week nog dat klanten elektrische voertuigen kunnen kopen met bitcoin, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent voor het gebruik van de cryptocurrency in de handel.

,,We zien een toenemende vraag van consumenten over de hele wereld om digitale valuta te kunnen openen, vasthouden en gebruiken”, zegt Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa. Klanten van Visa zouden volgens hem weer producten willen ontwikkelen die consumenten die toegang bieden.

Als een klant ervoor kiest om een Crypto.com Visa-kaart te gebruiken om een kopje koffie te betalen, moet de digitale valuta normaal gesproken in een cryptocurrency wallet worden omgezet in traditioneel geld. De ‘cryptocurrency wallet’ stort traditionele valuta op een bankrekening, die aan het eind van de dag naar Visa moet worden overgemaakt om eventuele transacties af te wikkelen. Deze manier van werken brengt voor bedrijven extra kosten en complexiteit met zich mee.


Hongkong

‘Moederbedrijf filmpjesapp TikTok ruim 250 miljard dollar waard’

(ANP) Het Chinese technologiebedrijf ByteDance, vooral bekend van de populaire filmpjesapp TikTok, wordt momenteel door beurshandelaren gewaardeerd op meer dan 250 miljard dollar. Dat zeggen bronnen rond het bedrijf tegen persbureau Bloomberg. ByteDance zou plannen hebben voor een beursgang in Hongkong.

Daarmee is ByteDance, geholpen door de enorme wereldwijde populariteit van TikTok en de Chinese binnenlandse kloon Douyin, waardevoller dan bijvoorbeeld het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil of frisdrankproducent Coca-Cola.

Bij een eerdere financieringsronde werd nog een waarde van 140 miljard dollar toegekend aan ByteDance.

In de afgelopen weken is de waardering flink gestegen, aldus de ingewijden.

Dat komt door vertrouwen bij beleggers in de toekomst van het bedrijf en in het beleid van topman Zhang Yiming, die ByteDance in 2012 oprichtte.