'Ronaldo altijd onze aanvoerder'

30 maart 2021 om 11:18

LUXEMBURG (ANP) Cristiano Ronaldo stapt dinsdagavond in Luxemburg gewoon weer met de aanvoerdersband om zijn bovenarm het veld op. De Portugese bondscoach Fernando Santos denkt er niet aan om Ronaldo de band af te nemen na diens woede-uitbarsting aan het einde van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië (2-2). Ronaldo smeet bij het verlaten van het veld woest zijn band op het gras nadat de Nederlandse arbitrage een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van de Portugese captain niet had toegekend.

“Hij houdt de aanvoerdersband, voor altijd”, zei Santos in de aanloop naar het duel met Luxemburg. “Cristiano is een nationaal boegbeeld. Als hij nou mij, zijn teamgenoten of de bond had beledigd met zijn houding, dan hadden we een andere situatie gehad. Maar dat is niet het geval. Het ging om een moment van enorme frustratie. Niemand zal zeggen dat zijn reactie netjes was, maar er is geen enkele discussie of Cristiano aanvoerder moet blijven.”

Ronaldo leek Portugal aan het einde van de blessuretijd de winst te bezorgen. Zijn inzet werd ogenschijnlijk van achter de doellijn weggehaald. Scheidsrechter Danny Makkelie kon in Belgrado echter niet beschikken over doellijntechnologie en kreeg van zijn assistent aan de zijlijn ook niet het signaal dat de bal volledig over de lijn was gegaan. Makkelie gaf Ronaldo een gele kaart voor diens woede-uitbarsting richting de grensrechter.


Autosport

'Mercedes nergens sterker dan Red Bull'

SAKHIR (ANP/RTR) - De raceauto van Mercedes is in geen enkel opzicht beter dan die van Red Bull. Dat zegt Andrew Shovlin, de technische baas van de Duitse Formule 1-renstal, na de seizoensopener in Bahrein. Hoewel Verstappen de snelste was en poleposition veroverde, won hij niet de grand prix. De zege ging naar Lewis Hamilton.

"We hebben jarenlang kunnen vertrouwen op onze superieure snelheid op de rechte stukken en snelle bochten, maar daar was nu geen sprake van. Er was geen enkel stukje op het circuit waar wij tijd wonnen”, zei Shovlin.