Romy Zimmermann .
Romy Zimmermann . Aangeleverde foto

‘Ze noemen mij al Juf K3’

30 maart 2021 om 11:47

Ze moet er eigenlijk wel om lachen. Zij, Romy Zimmermann, als onderdeel van de razend populaire meidengroep K3. Tja, waarom eigenlijk ook niet. Ze zingt al sinds haar derde, dansen doet ze graag én goed en cameravrees heeft ze allerminst. Tel daar nog eens bij op dat ze pedagogisch onderlegd is en een spontaan uiterlijk heeft en je hebt een perfect K3’tje te pakken. Nu één van de drie meiden uit K3 stapt en er een vacature ontstaat, wil ze dan ook vol voor haar kansen gaan.


OUT OF THE BOX ,,Vorige keer was ik te jong om auditie te doen voor het programma K3 zoekt K3”, aldus de twintiger. ,,Ik heb het wel gekeken en wist zeker dat ik het beter kon dan sommige andere kandidaten. Dus tja, als je een grote mond hebt, moet je het ook waarmaken toch?”

Nu Klaasje besloot uit K3 te stappen, besloot Zimmermann zichzelf op te geven. Niemand in haar directe omgeving keek daar raar van op. ,,Ik ben altijd wel die persoon geweest met rare ideeën en daden. Solliciteren op vacatures die eigenlijk te hoog gegrepen zijn, eigen kansen creëren en out of the box denken bijvoorbeeld. Daar past mijn gooi naar K3 ook wel bij, denk ik. Toen bekend werd dat je auditie kon doen, heb ik dan ook direct op mijn werk een video opgenomen en deze zonder aarzelen opgestuurd.”


JUF K3’ Ze ontving een positief bericht terug. Via de mail werd Zimmermann verteld dat ze door mocht gaan naar de volgende ronde. ,,Mijn auditie-filmpje is meer dan 18.000 keer bekeken. Vrij bijzonder, want ik heb hem op mijn prive-account gezet en die is nauwelijks bekend. Blijkbaar slaat ‘ie onder de doelgroep toch aan. Dat is natuurlijk heel positief.”

Naast dat de goedlachse Zimmermann docent op een basisschool in Amersfoort is, is de twintiger ook actief in Barneveld. Op het Johannes Fontanus College (JFC) is ze contentcreator én geeft ze lessen omtrent social-media(gebruik). Daarnaast beheert ze een eigen Youtube-kanaal genaamd ‘Team Superr’ waar 14.000 geabonneerde mensen zien hoe zij samen met haar zusje en ‘superr opa’ video’s maakt. ,,De leerlingen op school weten dat ik auditie doe en zijn heel enthousiast. ‘Juf K3’ word ik al genoemd. Maar ach, zo ver is het natuurlijk nog niet.”

,, Er willen duizenden meiden bij K3 komen en de concurrentie is daardoor groot

NOG GEEN VERWACHTINGEN In de tweede ronde moest Zimmermann een liedje zingen en zij schakelde hierbij het kerkkoor in. Samen met hen zong ze een nummer en maakte ze opnieuw een video. ,,Nu is het wachten op de beoordeling. Ik verwacht rond eind april bericht te krijgen. In mei starten dan de live-audities. Ik hoop echt dat ik daarbij zit. Ik doe eraan mee en wil nu winnen ook.”

Hoewel Romy haar best doet om een K3’tje te worden, neemt ze het allemaal niet heel serieus. Ze ziet het vooral als leuke uitdaging, waar ze 100% voor wil gaan. ,,Pas als ik bij de laatste tien ben, zal het gaan kriebelen. Er willen duizenden meiden bij K3 komen en de concurrentie is daardoor groot. Dus nee; hoge verwachtingen heb ik nog niet.”


FANTASTISCH LEVEN Maar zoals gezegd lijkt Zimmermann wel alle eigenschappen te beheersen om deel uit te maken van een populair zangtrio. Dat vind ze zelf stiekem ook wel, zegt ze na wat twijfel: ,,Zingen en dansen… ik doe niets anders. Dus dat is het probleem niet. Daarnaast ben ik pedagogisch onderlegd en kan ik goed begrijpen wat er omgaat in de hoofdjes van kinderen. Dat gaat wel echt in mijn voordeel werken, denk ik. Het enige wat mij moeilijk lijkt, is dat je altijd dan die persoon van K3 bent. Niet meer normaal Romy uit Amersfoort, maar echt een K3’tje.”


JE MOET ER WAT VOOR OVER HEBBEN Tja, je moet er wat voor over hebben. Zimmermann is dan ook de laatste die daarover klaagt. Ze ziet het eigenlijk al helemaal voor zich en weet ook al hoe zij het aan wil pakken: ,,Ik ben en blijf altijd mijzelf. Ja, echt waar. Als je een typetje gaat spelen, val je door de mand. Dat hebben anderen snel genoeg door. Dus nee, ik blijf lekker mijzelf. Mocht ik daadwerkelijk bij K3 komen, dan moet ik mijn werk er voor opzeggen. Moeilijk, want ik heb nu een fantastisch leven. Toch zou ik het doen, want zo’n kans krijg je maar één keer. Het zou toch wat zijn hé; ik in K3…”

Afbeelding