Afbeelding
AberMedia

Putten wijst verzoek DekaMarkt af voor openstelling op zondag

Putten wijst verzoek DekaMarkt af voor openstelling op zondag

PUTTEN De gemeente Putten wijst een verzoek van DekaMarkt af voor openstelling van de supermarkt aan de Achterstraaat op zondagen en feestdagen. De aanvraag was ingediend door het hoofdkantoor.

,,De gemeenteraad heeft in de plaatselijke Winkeltijdenverordening niet aan het college de bevoegdheid gegeven om voor zondagen een ontheffing te verlenen’’, reageren burgemeester en wethouders.

,,De gemeenteraad heeft ook nadrukkelijk aangegeven geen voorstander te zijn van opening van winkels op zondagen en feestdagen, anders dan genoemd in de Winkeltijdenverordening. Voor verruiming van de huidige openingstijden is een nieuwe verordening nodig’’, voegt het college daaraan toe.

In de verordening is bij het openingsverbod op feestdagen een uitzondering gemaakt voor tweede kerstdag van 8.00 tot 18.00 uur en voor tweede paasdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag vanaf 12.00 uur.


Fietser komt onder vrachtwagen in Renswoude

RENSWOUDE Op de Dorpsstraat in Renswoude is dinsdagmorgen rond 06.35 uur een fietser onder een vrachtwagen terecht gekomen. De man is onderzocht door ambulancemedewerkers en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de rotonde met de Barneveldseweg. De fiets die onder de vrachtwagen kwam raakte zwaar beschadigd. De politie onderzoekt nog de exacte toedracht van het ongeval.


Inschrijving Kunstroute Hoevelaken 2021                 is geopend

HOEVELAKEN De voorbereidingen voor de veertiende editie van Kunstroute Hoevelaken op 25 en 26 september 2021 zijn begonnen. In dit laatste weekend van september kunnen kunstenaars en performer artists hun kunsten vertonen in hun eigen huis, atelier of als gast bij een locatie in het dorp. Kunstroute Hoevelaken biedt al jaren een gevarieerd aanbod van diverse kunstvormen, zoals schilderijen, fotografie, houtdraaiwerk, keramiek, grafische vormgeving, gedichten en meer. Kunstenaars kunnen twee dagen exposeren. Ook verkoop van kunstwerken is mogelijk. Voor elke bezoeker wordt een catalogus gemaakt om nog beterde kunstenaars en hun werk te presenteren. Aanmelden kan vanaf 1 april tot 15 mei via www.kunstroutehoevelaken.nl.

Afbeelding