Vasco van der Valk doet voor het team van Druijff Racing Kawasaki een gooi naar een topklassering in het NK Superbikes.
Vasco van der Valk doet voor het team van Druijff Racing Kawasaki een gooi naar een topklassering in het NK Superbikes. Racing Passion Photography

Druijff Racing op titeljacht

Van der Valk wil topklassering Dutch Superbikes

BARNEVELD Druijff Racing Kawasaki heeft de plannen voor 2021 gepresenteerd. Vasco van der Valk en Alexander Klaassen zijn de vaste coureurs in het seizoen 2021. Beide coureurs komen uit op een Kawasaki ZX-10R in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship.

Nigel Walraven zal naast zijn WK Endurance wedstrijden met Team Bolliger onder de vlag van Druijff Racing Kawasaki aan de start staan tijdens diverse races in Nederland.
De OW Cup is omgedoopt tot het International Dutch Championship, afgekort IDC. Druijff Racing Kawasaki zal net als vorig jaar in actie komen met Vasco van der Valk en Alexander Klaassen in de Dutch Superbike categorie. Als debutant in deze klasse eindigde de 21-jarige Van der Valk als vierde in de eindstand. De coureur uit Amersfoort wil dit jaar strijden voor de podiumplaatsen en een zo hoog mogelijke klassering in het kampioenschap.
Alexander Klaassen stapte vorig jaar over naar Kawasaki, nadat hij jaren met Suzuki had gereden. Het werd een leerjaar op de Kawasaki ZX-10R voor de 41-jarige coureur uit Nijmegen, waarin hij als tiende eindigde in het kampioenschap. Komend seizoen wil de ervaren coureur de stijgende lijn doortrekken.
Nigel Walraven combineerde de laatste jaren het WK Endurance met racen in het Nederlands kampioenschap. De tweevoudig Nederlands Superbike kampioen eindigde vorig jaar als derde in het klassement. De 32-jarige coureur heeft de positie van eerste rijder overgenomen bij Team Bolliger. Dit betekent voor Walraven meer test- en ontwikkelingswerk voor het Zwitserse team. Zijn focus ligt op het WK Endurance. Onder de vlag van Druijfff Racing hoopt hij nog een aantal races in Nederland te rijden.
Het IDC 2021 gaat zaterdag 10 april van start op het TT Circuit Assen. Vanwege de beperkingen in de strijd tegen het corona-virus kiest het team van de Barneveldse teammanager Erwin Druijff ervoor om te testen in Nederland. In de week voorafgaand aan de eerste race test het raceteam drie dagen op het Drentse circuit om zich zo voor te bereiden op de start van het Dutch Superbike seizoen. ,,We hopen met de ervaring van het afgelopen seizoen voor het kampioenschap te kunnen strijden,'' aldus Druijff.