Toto Wolff (rechts) en wereldkampioen Lewis Hamilton.
Toto Wolff (rechts) en wereldkampioen Lewis Hamilton. Epa/kenan Asyali / Pool

Wolff ligt niet wakker van testsessies

16 maart 2021 om 11:10

'Je vindt altijd wel een haar in de soep'

LONDEN (ANP) Teambaas Toto Wolff van Mercedes ligt niet wakker van de moeizame testdriedaagse die het Formule 1-topteam in het afgelopen weekeinde in Bahrein beleefde. “Testen in het voorseizoen is altijd spannend”, liet de Oostenrijker monter weten.

“Je vindt altijd wel een haar in de soep. We gaan alle testgegevens grondig analyseren en vaststellen wat er goed ging en wat er niet goed ging. Je moet het zo zien: we slapen er een nachtje over en we worden intelligenter wakker.”

Mercedes, dat de laatste zeven jaar de wereldtitel won bij de coureurs en de constructeurs, legde in Bahrein door uiteenlopende problemen aanzienlijk minder testrondjes af dan de concurrerende teams. Het begon vrijdag al met problemen met de versnellingsbak. Een dag later zorgde zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton met een schuiver in de grindstrook voor rode vlaggen op het circuit. Ook teamgenoot Valtteri Bottas had moeite om zijn bolide goed onder controle en op snelheid te houden op het circuit van Sakhir.

Volgens Wolff hadden de perikelen bij Mercedes niets te maken met een vorm van “zelfgenoegzaamheid” die in de media hier en daar werd gesignaleerd. Hij zei ook geen spijt te hebben van het afblazen van de gebruikelijke film- en promotiedag (’shakedown’).

Hamilton is er echter niet gerust op. Hij sloot met een onprettig gevoel de testdriedaagse af. "Er is nog veel werk te doen. We zijn gewoon niet snel genoeg”, verzuchtte de 36-jarige Brit. "Er is niet één punt waarop we minder zijn, op alle vlakken moet het beter.”