Tafeltennis

16 maart 2021 om 10:14

Eerland heeft nominatie OS op zak

DOHA (ANP) Tafeltennisster Britt Eerland heeft zich op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Doha (Qatar) verzekerd van een nominatie voor de Olympische Spelen. Eerland won in de finale in haar groep van de Spaanse Galia Dvorak. Eerland had weinig moeite met Dvorak, die 50 plaatsen lager op de wereldranglijst staat. Ze won in vier games: 11-5 12-10 12-10 11-7.

Om daadwerkelijk komende zomer in Tokio in actie te mogen komen op de Spelen, moet de Schiedamse nog wel voldoen aan de eis van sportkoepel NOC*NSF. Die houdt in dat ze in juni in de top 16 moet staan van de geschoonde wereldranglijst (maximaal twee speelsters per land). Momenteel staat ze achttiende.

“Ik ben eigenlijk heel erg tevreden”, keek Eerland bij de NOS terug op haar optreden in Doha. “Het is altijd de uitdaging geweest voor mij om op een OKT goed te presteren. Er speelt zo veel mee, alleen al de zenuwen. Ik wilde het juiste spel neerzetten, de juiste mentaliteit tonen en gewoon echt spelen voor mezelf. Ik ben hartstikke blij dat dat gelukt is.”

Op het OKT bij de vrouwen in Doha lagen in totaal vijf startbewijzen klaar voor de Spelen. In vier groepen stond olympische deelname op het spel. De vier verliezend finalisten strijden om nog één ticket.
Eerland moet nu via het spelen van toernooien haar positie op de wereldranglijst nog iets zien te verbeteren.