Londen

Londen

Britse tv-presentator weg na opmerkingen over Meghan

(ANP) Na ophef rond opmerkingen over Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, is de bekende Britse presentator Piers Morgan per direct gestopt bij het programma Good Morning Britain, dat hij sinds 2014 presenteerde. Morgan had het interview van Meghan en Harry met de Amerikaanse tv-ster Oprah Winfrey schandelijk en misselijkmakend genoemd.

Piers heeft besloten dat het tijd is om weg te gaan, stelt zender ITV in een korte verklaring. ITV heeft het besluit geaccepteerd en ,,heeft hier verder niets aan toe te voegen.”

De Britse mediawaakhond Ofcom had eerder gemeld een onderzoek te starten naar Morgan. De organisatie ontving meer dan 41.000 klachten over de opmerkingen die Morgan maandagochtend na het interview maakte. In het interview vertelde Markle zelfmoordgedachten te hebben gehad door de grote druk die zij had ervaren sinds zij een relatie heeft met prins Harry. Ook vertelde zij dat het koningshuis zorgen had geuit over de huidskleur van haar toen nog ongeboren baby Archie.

Morgan trok in het programma Goodmorning Britain deze uitspraken van Markle in twijfel en stelde ,,misselijk te worden van het schandelijke interview”. Co-presentator Alex Beresford reageerde hier op door te zeggen dat de presentator zich al jaren negatief over haar uitliet. Hierop rende Morgan boos de studio uit.


Moskou

Rusland en China gaan samen ruimtestation bouwen

(ANP/AFP) Rusland en China gaan samen een ruimtestation bouwen. Daarvoor hebben de landen gisteren een akkoord getekend.

Het Russische ruimteagentschap Roscosmos zegt dat het station in een baan om de maan of op het oppervlakte van de maan moet komen. ,,Het maanstation wordt ontwikkeld als een complex met onderzoeksfaciliteiten. Het station kan worden gebruikt door ieder ander land dat daar interesse in heeft”, aldus Roscosmos.