50PLUS-kandidaat Verkoelen denkt niet aan opstappen

10 maart 2021 om 11:11

DEN HAAG (ANP) 50PLUS-kandidaat voor de Tweede Kamer Ellen Verkoelen peinst er niet over om gehoor te geven aan een oproep van lijsttrekker Liane den Haan om zich terug te trekken. Dat zei zij in het televisieprogramma Op1.

Den Haan en Verkoelen botsten al eerder over het standpunt van 50PLUS over de pensioenleeftijd. In het verkiezingsprogramma staat dat de partij volledige AOW wil op 65-jarige leeftijd. Maar voor Den Haan is dat niet in steen gebeiteld. Zij pleit voor meer flexibiliteit en maatwerk.

De nieuwe politiek leider riep Verkoelen dinsdagochtend op in te binden of op te stappen. De nummer drie op de lijst van de ouderenpartij is daar naar eigen zeggen “zeer verwonderd” over, en is zeker niet van plan terug te treden. “Ik ben niet gekozen door Liane den Haan, maar door onze leden.”


Demonstranten bij abortusklinieken wijzen vrouwen op riskante ‘spijtpil’

AMSTERDAM (MEDIAWATCH) Vrouwen die een abortus ondergaan door het slikken van een abortuspil, worden door anti-abortusactivisten overgehaald om die behandeling met spoed ongedaan te maken door het slikken van een medisch riskante ‘spijtpil’. Dat schrijft De Groene Amsterdammer na onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico.

Anti-abortusdemonstranten bij abortusklinieken proberen vrouwen ter plekke over te halen of door te verwijzen naar de evangelische organisatie ‘Er is Hulp’. Een huisartsenpraktijk op Urk schrijft de recepten vervolgens uit. Het gebruik van de anti-abortuspil wordt vrijwel unaniem afgewezen door apothekers en artsen. Apothekersvereniging KNMP noemt de verstrekking “schandalig”. Het gebruikte medicijn, met het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron, is niet geregistreerd als abortuspilstopper, zegt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. De behandeling kan volgens het College ernstig effect hebben op zowel de vrouw als haar foetus.


Demonstratiereeks van studenten tegen leenstelsel begonnen

GRONINGEN (ANP) Op de Grote Markt van Groningen is dinsdagmiddag een demonstratie tegen het leenstelsel begonnen. Er namen 150 hbo- en wo-studenten plaats in hoepels die op de grond liggen, om voldoende afstand van elkaar te bewaren.

De demonstratie in Groningen is georganiseerd door de Groninger Studentenbond (GSb), FNV Young & United en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Het is het begin van een reeks demonstraties door het hele land.

Het leenstelsel werd zes jaar geleden ingevoerd en verving de basisbeurs. Studenten kunnen tegen voordelige voorwaarden een lening afsluiten bij de overheid. Na hun opleiding moeten studenten binnen 35 jaar de lening terugbetalen. Discussies om de zaak terug te draaien zijn er steeds meer, ook in de politiek.