Erling Haaland is dolblij na zijn tweede treffer tegen Sevilla. Epa/lars Baron / Pool

Erling Haaland wéér de grote man

10 maart 2021 om 12:08

Noorse spits scoort twee keer voor Dortmund

DORTMUND (ANP) Borussia Dortmund heeft voor de vierde keer de kwartfinales bereikt in de Champions League. De huidige nummer 6 van de Bundesliga had in de return tegen Sevilla op eigen veld voldoende aan 2-2. Vorige maand ging de Spaanse nummer 4 in eigen huis met 3-2 onderuit tegen de Duitsers.

Erling Haaland was met twee treffers opnieuw de grote man bij Borussia. De 20-jarige Noor, die in de eerste wedstrijd in Spanje ook al twee keer doel trof, opende 10 minuten voor de rust de score uit een snelle tegenstoot. Kort na de pauze benutte hij een strafschop.

Luuk de Jong (30) fungeerde tegen Dortmund opnieuw als invaller. Youssef En-Nesyri scoorde in de slotfase nog wel twee keer. Eerst verzilverde hij in de 68e minuut een strafschop nadat De Jong was gevloerd. In de extra tijd kwam de Marokkaan opnieuw tot scoren. Verdediger Karim Rekik bleef bij Sevilla op de bank.

Sevilla verzuimde in het eerste halfuur toe te slaan. Dortmund kon amper onder de Spaanse druk vandaan komen. Bij het uitverdedigen ging Sevilla echter in de fout. Marco Reus bracht Haaland in stelling. De jonge afmaker hoefde de bal alleen nog maar in te tikken, 1-0.

Kort na de rust schoot Haaland raak vanuit een moeilijke hoek, maar die treffer werd afgekeurd. Borussia kreeg echter nog wel een strafschop, die Haaland in eerste instantie miste. Hij kreeg echter een herkansing, omdat doelman Yassine Bono te vroeg van zijn lijn was gekomen. Bij zijn tweede poging maakte Haaland geen fout: 2-0.

Sevilla kwam, mede dankzij Luuk de Jong, nog wel terug tot 2-2.