Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

De Zonnebloem waarschuwt voor oplichters aan de deur

De Zonnebloem waarschuwt voor oplichters aan de deur

LUNTEREN In de provincie Gelderland gaan de laatste dagen onbekende personen langs de deuren die zeggen dat ze vrijwilliger van de Zonnebloem zijn. ,,Ze zijn met twee of meer en vragen om binnen te komen. Terwijl de een het gesprek gaande houdt, gaat de ander op zoek naar waardevolle spullen." Dat meldt De Zonnebloem afdeling Ede-Lunteren. Zonnebloemvrijwilligers maken altijd vooraf een telefonische afspraak.

Nationale Vereniging de Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. De lokale afdelingen zijn geschrokken van de verhalen van deelnemers. ,,De oplichters gebruiken het gegeven van de fysieke beperking om aan de mensen hele persoonlijke vragen te stellen en zelfs bij hen de gewichten te checken”, aldus de vereniging.

,,Ons dwingende advies is: laat geen onbekenden binnen. Zonnebloemvrijwilligers zullen altijd vooraf een afspraak inplannen. Er vinden op dit moment geen wervingsacties voor donateurs in Gelderland plaats. Normaliter hebben de wervers een tablet bij zich, zodat mensen zich direct kunnen registreren als donateur en zullen dus nooit om geld vragen. De wervers dragen altijd officiële legitimatie bij zich. Zij zijn te herkennen aan een grijze jas of hes met het Zonnebloemlogo en zullen nooit vragen binnen te komen.”

Mochten er onbekende mensen aan de deur komen en zich voordoen als Zonnebloemvrijwilliger bel dan met de politie: tel. 0900-8844, adviseert De Zonnebloem. ,,Geef het signalement door, want dan kan de politie ook in actie komen.”


Koningin Máxima ontvangt eerste exemplaar                 ‘Edes’ boek

EDE Koningin Máxima heeft donderdagmiddag digitaal het eerste exemplaar van het boek ‘Overgang van top tot teen' in ontvangst genomen tijdens een webinar van Ziekenhuis Gelderse Vallei over overgangsklachten. Koningin Máxima ontving het boek van auteurs Mirjam van 't Veld, voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei en schrijver Marcelle Meesters. De auteurs schreven het boek nadat zij constateerden dat veel vrouwen niet weten dat hun klachten worden veroorzaakt door de overgang en overgangsklachten vaak onterecht worden bestempeld als burn-outklachten. Voor het boek spraken de auteurs met experts en medisch specialisten en vertellen zij over hun eigen ervaringen met de overgang. Het boek is een combinatie van persoonlijke verhalen, wetenschappelijke inzichten en praktische handvatten. Na de online aanwezigheid van Koningin Máxima bij de boekpresentatie, werd het webinar voortgezet.


Afbeelding