Wereldbeker shorttrack in november naar Dordrecht

Wereldbeker shorttrack in november naar Dordrecht

DORDRECHT (ANP) Voor de shorttrackers staat volgend seizoen weer een wereldbeker in Dordrecht op het programma.

Het is de bedoeling dat de beste shorttrackers ter wereld eind november naar Dordrecht komen. De komende dagen huisvest Sportboulevard Dordrecht de WK, wel voor lege tribunes.

De Nederlandse schaatsbond KNSB hoopt van 25 tot en met 28 november bij de wereldbeker wel publiek te kunnen ontvangen. De onlinekaartverkoop start nog deze week. “Laten we hopen dat het coronavirus in het nieuwe seizoen onder controle is”, zegt technisch directeur Remy de Wit van de KNSB. “Los daarvan zijn wij hartstikke blij dat we deze World Cup mogen organiseren. In het olympisch seizoen, waar je als land op de World Cups startbewijzen voor de Olympische Spelen van Peking moet bemachtigen, is zo’n thuisvoordeel welkom.”

Een maand voor de wereldbeker in Dordrecht staat in Peking ook een wereldbekerwedstrijd op het programma. Beide evenementen tellen mee in de kwalificatie voor de Winterspelen van begin volgend jaar.

“In Dordrecht is het altijd een feest om te mogen rijden, zeker als de tribunes straks weer vol zitten”, zegt Suzanne Schulting, de olympisch kampioene op de 1000 meter die vanaf vrijdag op jacht gaat naar haar tweede wereldtitel. “Op onze weg naar Peking is dit een mooie tussenstop.”

Dordrecht huisvestte vorig jaar februari de wereldbekerfinale voor shorttrackers. Dit seizoen ging de hele wereldbekercyclus niet door vanwege het coronavirus.