Voetbal

5 maart 2021 om 12:00

Standard Luik schakelt Club Brugge uit in Belgische beker

LUIK (ANP) Standard Luik heeft landskampioen Club Brugge uitgeschakeld in de kwartfinales van het Belgische bekertoernooi.

De nummer 10 van de Belgische competitie versloeg op eigen veld de koploper met 1-0. Jackson Muleka maakte kort na de rust het doelpunt.

Door een rode kaart voor Odilon Kossounou in de 81e minuut beƫindigden de gasten het duel met tien man. Club Brugge dacht in de extra tijd nog op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van David Okereke werd na het nodige geharrewar afgekeurd.

Club Brugge miste aanvaller Bast Dost (hamstringblessure). Ruud Vormer en Tahith Chong waren basisspelers bij de bezoekers en Noa Lang en Stefano Denswil vielen na de rust in. Beiden zijn hersteld van een coronabesmetting. Ook trainer Philippe Clement maakte op de bank zijn rentree na een absentie van een paar weken vanwege het longvirus.

Afgelopen weekeinde werd de competitiewedstrijd van Club Brugge tegen AA Gent nog uitgesteld, omdat de koploper te maken had met meer dan zeven coronabesmettingen. Momenteel verblijven nog drie spelers van Club Brugge in quarantaine.

Eerder op de avond plaatste KRC Genk zich royaal voor de halve finales. De ploeg van coach John van den Brom won op eigen veld met 4-1 van KV Mechelen. Anderlecht en Eupen verzekerden zich woensdag al van een plaats bij de laatste vier.

De loting voor de halve finales leverde voor Van den Brom een pikant uitduel op. Genk werd gekoppeld aan Anderlecht, de club waar hij in 2014 werd ontslagen.