Stefanos Tsitsipas moest gistermiddag tot het uiterste gaan in Rotterdam.
Stefanos Tsitsipas moest gistermiddag tot het uiterste gaan in Rotterdam. anp / Koen Suyk

Tsitsipas klopt Hurkacz en gaat door

5 maart 2021 om 11:47

Zware partij voor Griekse topper in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) Tennisser Stefanos Tsitsipas heeft de kwartfinale bereikt op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De als tweede geplaatste Griek versloeg in Ahoy in Rotterdam de Poolse tennisser Hubert Hurkacz in drie sets: 6-4 4-6 7-5.


Tsitsipas pakte een break in de eerste set en dat was ook genoeg voor de setwinst. In de tweede set was het juist Hurkacz die met een break het verschil maakte.


BREAKPOINTS De twee spelers gaven elkaar in de beslissende set weinig toe. Tsitsipas kreeg op 5-4 en 6-5 breakpoints, die meteen ook matchpoints waren. Hurkacz sloeg de eerste twee weg, maar op het derde matchpoint was het raak voor de Griek. Het is voor Tsitsipas, die voor de vijfde keer deelneemt aan het toernooi in Rotterdam, de eerste keer dat hij de kwartfinales bereikt. Na de uitschakeling van de Rus Daniil Medvedev is hij de hoogst geplaatste speler in het toernooi.

“Ik speelde heel goed. We hadden beiden een hoog niveau en gaven niet veel breakpoints weg”, zei Tsitsipas. “Ik ben blij dat ik zo hard heb gevochten tegen het einde. Het was uitputtend, maar het heeft zich uitbetaald.”


NORRIE VERSLAGEN De Griek treft in de kwartfinale Karen Chatsjanov uit Rusland. De Russische nummer 21 van de wereld rekende woensdag in twee sets af met de Brit Cameron Norrie. Andere kwartfinales vandaag zijn de partijen Jeremy Chardy - Andrey Rublev, Borna Coric - Kei Nishikori en de wedstrijd tussen Tommy Paul en Marton Fucsovics.