'Zo’n duidelijk statement van PSV nog nooit meegemaakt'

'Zo’n duidelijk statement van PSV nog nooit meegemaakt'

EINDHOVEN (ANP) De verklaring die PSV zondag afgaf over de situatie rond Mohamed Ihattaren, zorgde voor verbazing bij Ronald Waterreus. De inmiddels 50-jarige oud-doelman loopt al lange tijd mee in de voetbalwereld en bij de Eindhovense club, maar dit was voor hem nieuw.

“Ik kan me niet herinneren dat de clubleiding van PSV ooit zo’n duidelijk statement naar buiten heeft gebracht. Dat zal denk ik niet zijn omdat Ihattaren stinkvoeten heeft of omdat hij zich een keer heeft verslapen”, aldus Waterreus, die zelf tussen 1994 en 2004 tot bijna 300 duels voor PSV kwam.

De 19-jarige Ihattaren bleef zondag buiten de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1). “De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen”, aldus PSV.

Ihattaren en trainer Roger Schmidt botsten in september ook al. Volgens Schmidt toonde de Utrechter op trainingen niet de juiste instelling.
Waterreus begrijpt dat de situatie gecompliceerd is voor PSV. Ihattaren heeft na dit seizoen nog een contract voor 1 jaar. Het woord "kapitaalvernietiging” viel zondag weer geregeld in het Philips-stadion. "Maar moeten we alle gedragingen van verwende pubers en machtswellustige zaakwaarnemers dan maar accepteren?”, zegt Waterreus. "Ik heb de ronkende boze teksten van zijn zaakwaarnemer inmiddels ook alweer gelezen. Inhoudelijk weten we er niet genoeg van, maar geloof me maar: PSV gaat echt niet zo'n verklaring uitgeven om te kijken of ze iemand eens even kunnen beschadigen.”

De 7-voudig international vond Schmidt zondag in zijn uitleg goed overkomen. "Ik vond het wel sterk van Schmidt. Hij heeft er veel tijd en energie ingestoken, dan mag er weleens wat terugkomen hè? Ik las dat Ihattaren dit seizoen twee doelpunten heeft gemaakt en een paar assists heeft gegeven. Nou, dan kun je het verder zelf wel invullen.”