De aangekondigde werkzaamheden aan de Nijkerkerweg in Barneveld, ter hoogte van de toekomstige nieuwbouwwijk Bloemendal, zijn maandag gestart.
De aangekondigde werkzaamheden aan de Nijkerkerweg in Barneveld, ter hoogte van de toekomstige nieuwbouwwijk Bloemendal, zijn maandag gestart. Persbureau Midden Nederland

Werkzaamheden nieuwbouwwijk Bloemendal gestart

Werkzaamheden nieuwbouwwijk Bloemendal gestart

BARNEVELD De aangekondigde werkzaamheden aan de Nijkerkerweg in Barneveld, ter hoogte van de toekomstige nieuwbouwwijk Bloemendal, zijn maandag gestart. In ieder geval tot en met woensdag 24 maart moet verkeer op deze doorgaande weg rekening houden met forse verkeershinder.


Wouter van Dijk
Ter hoogte van de toekomstige inrit naar de nieuwbouwwijk, vindt momenteel werk plaats aan kabels en leidingen. Het fietspad aan de westkant is daarom opengebroken, over een strook van ruim tweehonderd meter lang. Fietsers worden over de rijbaan geleid en daardoor is één rijbaan beschikbaar voor het overige verkeer, dat met behulp van een verkeerslicht wordt geregeld.

Het verkeerslicht werkt op sensoren, waarbij auto's sneller groen licht krijgen, maar dat zal verkeershinder de komende weken niet voorkomen. Het advies voor doorgaand verkeer is daarom om de Nijkerkerweg voorlopig te mijden en om te rijden via snelwegen A30 en A1 of via de Stationsweg en Harselaarseweg.

Het zal niet de laatste keer zijn dat het verkeer rekening moet houden met verkeershinder op de Nijkerkerweg. In de zomer komt er ter hoogte van de inrit naar Bloemendal een nieuwe inrichting.

Op de langere termijn zal de Nijkerkerweg een nieuw verkeersregime krijgen. Nu nog mag je er tachtig kilometer per uur, maar zodra fase 1 van woonwijk Bloemendal wordt aangelegd, schuift de komgrens op richting Harselaar. De bedoeling is dat op een later moment de gehele Nijkerkerweg, van HVC tot Harselaar, binnen de bebouwde komgrens valt.

Afbeelding