Vitesse-coach Thomas Letsch kijkt uit naar het bekerduel tegen VVV-Venlo.
Vitesse-coach Thomas Letsch kijkt uit naar het bekerduel tegen VVV-Venlo. anp / Jeroen Putmans

Speciale voorbereiding Vitesse

Arnhemmers op jacht naar finale van KNVB-beker

ARNHEM (ANP) Vitesse werkt met een volledig fitte selectie toe naar het duel met VVV-Venlo in de halve finales van het bekertoernooi. Trainer Thomas Letsch kan beschikken over al zijn spelers. De Duitser heeft een speciale voorbereiding uitgestippeld, die anders dan anders is.

Zo trainde Vitesse maandag niet zoals gebruikelijk op trainingscomplex Papendal, maar in stadion Gelredome. Letsch ging vandaag met zijn spelers een hotel in voor onder meer de wedstrijdbespreking. De selectie gaat daarna per bus naar het stadion, waar om 21.00 uur het duel met VVV begint.

SPECIAAL DUEL “Motivatie, daar gaat het om”, aldus Letsch. “Dit is geen normale wedstrijd en zo benaderen we het dan ook. We hebben de kans om voor de derde keer in dertig jaar de bekerfinale te bereiken. De spelersgroep ervaart dat ook zo. Ze voelen dat het een speciaal duel is en enorm belangrijk voor de club.” Vitesse veroverde de KNVB-beker in 2017.

Zaterdag troffen beide clubs elkaar ook al, toen in de Eredivisie. Vitesse won op het nieuwe veld in de Gelredome met 4-1, dezelfde cijfers als waarmee VVV in januari in Venlo had gewonnen van de Arnhemse club. Inzet is nu een plek in de finale, op 18 april in Rotterdam, van het toernooi om de KNVB-beker.

“In mijn ogen is het een voordeel dat we nu weer tegen VVV spelen”, zegt Letsch. “We kunnen de laatste wedstrijd analyseren en kijken wat goed ging en wat we kunnen verbeteren. Het is net als met Europese duels, die we hopelijk volgend seizoen gaan spelen.”
NA 33 JAAR Trainer Hans de Koning van VVV-Venlo hoopt dat hij weer kan beschikken over verdediger Leon Guwara en aanvaller Vito van Crooij. Beide basisspelers ontbraken zaterdag tegen Vitesse. De Koning kan zeker geen beroep doen op Tristan Dekker en Anastasios Donis. Verdediger Chris Kum keert terug na een schorsing. VVV zit voor het eerst in 33 jaar bij de laatste vier in het nationale bekertoernooi. In 1988 verloor de club uit Venlo in de halve finales na een verlenging van Roda JC.

De andere halve finale gaat woensdag tussen Heerenveen en Ajax. Die wedstrijd in Friesland begint ook om 21.00 uur.